Galéria

Sztárok, akik megküzdöttek a bőrrákkal

Forrás:

A 70-es és 80-as években Diane Keaton igazi szupersztár volt, és emellett szépségéről is odáig volt a világ. A színésznő elismerte, hogy ekkoriba pont annyira odáig volt a szexis barnaságért, mint a mai fiatalok, és rendszeres kifeküdt a napra, ám 21 éves korában minden megváltozott. Laphámrákot diagnosztizáltak az arcán, azóta minden nap elhagyhatatlan társa a fényvédő.


Forrás:

Hugh Ausztrália egyik leghíresebb színésze, olyan nagy produkciókban szerepelt, mint az „Ausztrália X-Man franchise. Először 2013-ban diagnosztizálták egy bazális sejtes karcinómát nála, amit eltávolítottak, ám 2015 májusában ismét kés alá kellett feküdnie, ekkor viszont már négy másik rosszindulatú elváltozás miatt. A színész most háromhavonta ellenőrzi, hogy a bőre egészséges-e.


Forrás: Melanie életében is sajnos már többször felütötte a fejét a bőrrák, az orráról és az arcáról is távolítattak már el rosszindulatú elváltozást.
Forrás: Egy újabb nagy név, aki számára sajnos nem ismeretlen bőrrák. A színésznek több rákos anyajegyét is eltávolították már a 2000-es évek elején, azóta pedig igyekszik minden olyasmivel felhagyni, ami növeli a rák kockázatát. Többek között például alkoholt sem fogyaszt.
Forrás: Bob Marley 1981-ben hunyt el, halálához pedig a bőrrák vezetett. A zenei legendának a körme alatt alakult ki a rosszindulatú elváltozás, amit szokatlan elhelyezkedése miatt későn vettek észre. Később több áttétet is felfedeztek a testében, végül pedig már a legnevesebb orvosok sem tudtak segíteni rajta. Az ő történet lehet az intő példa arra, hogy a melanóma szűrést még az alaposnál is alaposabban kell végezni.
Forrás: Az egykori olimpiai bajnoknak és tévés személyiségnek korábban egy bazálsejtes karcinómát távolítottak el az orráról.
Ma arra ösztönzi követőt, hogy mindig használjanak fényvédőt, és óvják magukat a káros UV-sugárzással szemben.
Forrás: A Vikingek és a Kemény motorosok sztárja elég kemény fickó, aki sokáig nem gondolta, hogy
Forrás: Khloe ismert rákellenes aktivista, akinek két rosszindulatú anyagjegyet is eltávolítottak már a hátáról. Most háromhavonta jár anyajegyszűrése, és mindig ügyel a fényvédelemre.