Galéria

A valaha volt legkegyetlenebb sorozatgyilkosokról szóló sorozatok

Forrás: Ted Bundy 1974 és 1978 között fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az USA-ban. 10 évig tagadta, majd végül 30 nő meggyilkolását ismerte be, de a valódi szám ma is rejtély. A sorozat elképesztő őszinteséggel mutatja be az  életét, és a tragédiákhoz vezető útját is. Érdemes megnéznie azoknak, akik pszichológiai szemmel is igyekeznek megérteni az ilyen emberek döntéseit.
Forrás: A Netflix egyik legnézettebb produkciója kétség kívül a Jeffrey Dahmer életét és gyilkosságait bemutató sorozat, amelyben választ kapunk arra, hogy valaki születhet-e gonosznak. Jeffrey esete más, mint a többi sorozatgyilkosé, mivel ő szerető családban nőtt fel (bár ebben a sorozat ferdít kicsit). Egy eredeti hangfelvételben elmondja, hogy mindig is érezte, hogy valami nem stimmel vele. Elsősorban afroamerikai és ázsiai fiatal fiúkat ölt meg, akiknek a húsából evett, az agyukba pedig savat öntött, hogy élő zombikat csináljon.
Forrás: John Wayne Gacy számtalan kisfiút és fiatal férfit kínzott és erőszakolt halálra, akiket saját házának pincéjébe temetett el. A férfi teljesen könyörtelenül és minden megbánás nélkül gyilkolt éveken át. Ezt mutatja be eredeti interjúkkal a dokumentumsorozat, amelynek 3 része a kezdetektől egészen a férfi elkapásáig végig kíséri a történteket.
Forrás: A sorozatgyilkos Dennis Nilsen a zárkájában rögzített, hátborzongató hangfelvételeken meséli el életét és szörnyű bűntetteit, amelyeket ez a dokusorozat is bemutat. A férfi 12 férfit ölt meg két londoni lakásában 1978 és 1983 között. A sorozat továbbá azt is feltárja, milyen traumát tud okozni egy gyermek számára a szülei válása, vagy az egyik szülő alkoholizmusa.
Forrás: A sorozat az egykori rendőrök és a nyomozásban résztvevők elbeszélései alapján készült, akik Delhi egyik leghíresebb sorozatgyilkosa után kutattak. A férfi tetteit elsősorban rendszerellenes gondolkodása motiválta, amely sok szempontból gondolkoztathatja el a nézőt.
Forrás: Yoo Young-chul egy dél-koreai sorozatgyilkos, aki elsősorban gazdag nőket és prostituáltakat ölt meg egy baltával. A férfi ámokfutását bemutató dokusorozat nem lett túl összeszedett és az okára sem derül fény, de kétségkívül érdekes és egyben furcsa, hogy milyen gyűlöltet tud egyesekben kelteni mások jó léte.