Galéria

8 étel, ami tovább ront a testszagon

Forrás:

A ként tartalmazó zöldségek sokaknak jelenthetnek problémát. Emésztés közben szabadul fel belőlük a jellegzetes, záptojáshoz hasonló szag, ezt követően pedig a verejtékmirigyekhez is eljut. Ettől függetlenül nagyon egészségesek, de ha gyanítod, hogy ezek miatt vagy szagos, fogyaszd ritkábban őket.


Forrás:

Ezek nem csak a verejtékre hatnak ki, hanem a szád szagára is, szóval ezért nem ajánlatos az első randin hagymás-fokhagymás ételeket enni. A kávénak és az olajos halaknak is hasonló a hatása. A legjobb, ha fogat mosol utánuk.

 


Forrás:

Van egy emésztési rendellenesség, a TMAU, vagyis trimetilaminúria (másnévan halszag szindróma - de szép név…), ennek hatására a test nem tudja megemészteni a tojást, halakat és egyes zöldségeket és trimetilamin szabadul fel a procedúra során. Ez pedig nem csak a verejtékre, hanem a szájszagodra, sőt, a spermára is kihat.

 


Forrás:

Egy, a Chemical Senses című folyóiratban megjelent kutatás szerint a napi két adag marhahúst fogyasztó embereknek kellemetlenebb a testszaga, mint akik csak egyszer esznek belőle. A szakértők szerint ez a hús zsírtartalmával van összefüggésben.

 


Forrás:

Nem meglepő, de az alkohol emésztése során olyan anyagok szabadulnak fel (pl. acetaldehid), melyek erős szagokat idéznek elő a szádban és a bőrödön is.