Galéria

Ezek a világ legfurcsább kinézetű állatai

Forrás: Egy súlyosan veszélyeztetett antilop faj, amely ránézésre még egy elefántra is hasonlít. Az ormányszerű orr egy ősi faji jellemző, amely a ma elterjedt állatoknál nagyon ritkán fordul elő. Ennek a furcsa orrnak nincsen semmilyen különleges funkciója, ám párzási időszakban a hímek különösen nagyra fel tudják fújni. Közép-Ázsiában őshonos, ahol ma is keményen dolgoznak a szaporításán.
Forrás: Az okapit sokan ismerhetik, hiszen pont különleges kinézete miatt népszerű állat. Már csak Kongó erdeiben él szabadon, az erdő zsiráfjának is szokták nevezni. Ez biztosan megzavaró lehet, hiszen inkább hasonlít zebrára, mint zsiráfra. Ám az okapi a zsiráfok családjába tartozik, azon belül pedig egy ősi fajhoz, így élő kövületnek számít. A zebrákhoz nincsen köze, a csíkos minta a lábain a rejtőzködésben segíti. 2013 óta veszélyeztetett.
Forrás: Nem sok információnk van erről a kígyófajról, annyi bizonyos, hogy egy szem nélküli állatról van szó. Feltételezhető, hogy vízi állat; az 1800-as években fedezték fel a brazíliai őserdőkben, majd 2011-ben egy vízi erőműben találkoztak vele.
Forrás: Ez a gyönyörű, kék színű teremtmény a világ óceánjaiban él. A kék sárkány elnevezés megtévesztő lehet, semmi köze a hüllőkhöz, ugyanis ő egy nyílt kopoltyús csiga. Kirívó színe a ragadozók elriasztására szolgál, mert ez az apró állatka mindössze 3 cm hosszú és alig nagyobb egy gombnál, így szinte mindentől tartania kell.
Forrás: Másik nevén az egyszarvú hal. Ez az állat is igen sok embernek ismerős lehet, mert az elmúlt időben szaporításuk nagyon kedvező számokat mutatott, így egyre több ember ismerte meg őket. Az északi vizekben él, ahol sajnos még most is vadásszák őket az agyaruk miatt, ami ellen a világon rengeteg természetvédelmi csoport küzd. Sokan nem tudják róluk, hogy az agyaruk valójában az egyik foguk, ami átalakult, de ami még ennél is érdekesebb, hogy ez az agyar mindig a bal oldali fogából nő ki. Akár 3 méteres is lehet.
Forrás: Egy mélytengeri halfaj, amely úgy fest, mint egy tál kocsonya. Ennél már csak az tetézi a kinézete furcsaságát, hogy a fejformája olyan, mintha a világ legszomorúbb hala lenne. A kocsonyás kinézet az izmok eltűnésével jött létre, illetve pikkelyei sincsenek. Ez a hal alapvetően csak sodródik a a mélységben és minden ehetőt bekebelez, ami a hatalmas szája elé kerül.
Forrás:

A világ egyik legkülönlegesebb medúzája. Nem csak kinézete, hanem életmódja is megdöbbentő. Ez az egyetlen olyan állat a világon, ami képes visszafele öregedni. Azaz, miután felnőtt és elérte a teljesen kifejlett formáját, vissza tud fejlődni egy korábbi életstádiumába. Ha pedig ez nem lenne elég, gyönyörű külseje van. A vörös vagy piros fény a medúza testében a gyomra. A világon szinte mindenhol megtalálhatóak, így nem fokozottan veszélyeztetettek.


Forrás: A listánk végére került az egyik leghátborzongatóbb külsővel megáldott állat, a Kobold-cápa. A cápák egy nagyon ritkán látható faja, ami már körülbelül 125 millió éve jelen van a földön. Ez lehet az egyik oka annak, hogy számunkra nagyon szokatlan a külseje. A hosszú, aránytalan orr és a kitüremkedő éles fogak mellett az emberi szeme az, ami ijesztővé teszi.