Galéria

Nők meséltek arról, milyen is egy idősebb férfivel randizni igazából

Forrás: "A vőlegényem és köztem 11 év van, és ez életem egyik legjobb párkapcsolata. Motivált, anyagilag megbízható, évek óta függetlenül élt [...]. Képes főzni, takarítani, mosni, bevásárol, stb., mindezt a segítségem nélkül, szóval fantasztikus. Volt előtte több olyan kapcsolatom, amiben úgy éreztem magam, mint valami anyuka, szóval személy szerint nekem nagy felüdülés, hogy nem kell noszogatnom a páromat, mert tudom, hogy ha nekem nincs valamire időm, ő megoldja."
Forrás:

"Amikor a 20-as éveim elején jártam, randiztam pár évig egy férfivel, aki kétszer annyi idős volt, mint én. Noha jó volt a kapcsolatunk, volt nem kevés súrlódás a korkülönbség miatt, szóval én nem ajánlom. Én teljesen máshogy lettem nevelve, ha kapcsolatokról volt szó, és mindeközben gyorsan érettebb lettem. Most pedig a gondolkodásmódom teljesen inkompatibilis a legtöbb férfivel, a saját korosztályomból is."


Forrás: "22 éves vagyok, a párom 36. Korábban fél évig barátok voltunk, majd összejöttünk, és egy éve alkotunk egy párt. Az én szemszögemből az egyetlen eltérés a mostani és korábbi kapcsolataim között, hogy ha viccel valamiről a 80-as éveket illetően, én nem értem. A korkülönbség nem nagy ügy. Viszont szeretem, hogy érett, hogy van élettapasztalata, és ezzel segít nekem olyan szituációkon átmenni, amiket először élek meg. Optimista természet, és semmit sem vesz túl komolyan. Mindkettőnknek jót tesz ezzel."
Forrás:

"Attól függ. Az első komoly kapcsolatom egy olyan valakivel volt, aki 8 és fél évvel idősebb volt nálam (én 21 voltam az elején, 24 a szakításnál). Magával hozott ez a felállás egy kis erőkülönbséget, folyton úgy éreztem, hogy irányítgatni akar. Volt sok vidám percünk együtt, mert lélekben fiatal volt, de részben szerintem azért sem működött, mert túl fiatal voltam ahhoz, hogy ismerjem magamat és rendelkezzek azzal az önbizalommal, amivel most."


Forrás:

"A férjemmel 8 év a korkülönbség - 28 voltam, ő 36, amikor találkoztunk. Noha nyitott voltam arra, hogy a saját korosztályomból randizzak akkoriban, nagyon tetszett, hogy idősebb, mert komolyat keresett [...]. 19 hónap alatt eljutottunk az első randitól az esküvőig. Nem volt időhúzás azzal, hogy 'merre tart a kapcsolat?' Egy kisebb korkülönbség egyáltalán nem gond. Ami fontos szerintem, az az, hogy a férjem mennyi idősen lett apa. Már a 30-as évei végén, a 40-es évei elején járt, mikor megszülettek a gyerekeink. 63 éves lesz, amikor a legkisebb betölti a 18-at. Ha pedig ők követik a jelenlegi normákat, a férjem 70 is elmúlik, mire a legkisebb megházasodik, és ki tudja, látni fogja-e még az unokáinkat... Ez szomorúvá tesz."


Forrás:

"A férjem 10 évvel idősebb nálam. A kapcsolatunk szuper. Könnyebb betöltenem a feminim szerepet, mert többet élt, mint én, és hiszek benne, abszolút tisztelem őt. Ugyanezt érzi ő is irántam; azáltal, hogy fiatalabb vagyok, könnyebb neki a vezető szerepet betölteni. Ezen túl, valamint a néhai popkultúrás különbségeiktől eltekintve egyáltalán nem érezhető, hogy van köztünk korkülönbség."


Forrás:

"Előnyök: a szex fantasztikus. A kapcsolatotok erősebb, mert megadjátok egymásnak azt, amit a másik épp keres, és amit a saját korosztályától nem kap meg.

Hátrányok: különböző életszakaszokon mentek keresztül, eltérő időkben, és ez bonyolulttá teszi a dolgot. Például, ha egy 40 éves férfi 20 éves nővel van együtt, mert nem akar gyerekeket, a nő elbizonytalanodhat a 30-hoz közeledve, mert változhat a gondolkodásmódja."


Forrás:

"13-14 év korkülönbséggel randizgattam, kábé 21 éves korom óta. Ez az egész csak akkor számít, ha a 20-as éveidben vagy, vagy ha eltérő, hogy mennyire vagytok tanultak. Ha a húszas éveidben jársz, nem igazán tudod, mit akarsz, így ha túl hamar elköteleződsz, az magával hozza a 'mi lett volna, ha?' kérdéseket - ez pedig gyakran a kapcsolat halála. Velem sosem beszélt a párom kioktató stílusban, de ez több más faktor együttes oka lehet, hiszen nálunk megvan a tisztelet, ugyanannyira tanultak vagyunk, és sikeresek vagyunk a munkánkban. "


Forrás:

"Amikor 21 voltam, randiztam egy 33 éves sráccal, aki kész katasztrófa volt. Mondhatom, nem a pénzéért voltam vele (nem volt neki), hanem mert nagyon szexi volt, kigyúrt, tetkós, és gitározott. Vonzódtam hozzá, vágytam a szexre, amiben ő jó is volt. Később rájöttem, hogy sokszor a férfiak azért nem vonzódnak a saját korosztályukhoz, mert azok az érettebb nők semmit sem akarnak kezdeni velük és a sok hülyeségükkel."


Forrás: "27 évesen randiztam egy 50-es pasival. Sosem éreztem magam ilyen kellemetlenül még randin. Az emberek megbámultak minket, láthatóan visszataszítónak találták a dolgot, akárhányszor kimozdultunk. Ráadásul olcsójános volt és nagyon félénk, szóval semerre sem tartott a dolog. Most egy 5 évvel fiatalabb férfivel vagyok együtt (már 4 éve), és ő a legérettebb pasi, akivel valaha is voltam. Ez sokat elmond."
Forrás:

"18 év különbség. Most a 20-as éveimben vagyok, ő a 40-es éveiben. Még együtt vagyunk. Négy éve vagyunk egy pár, és lassan gyereket vállalunk. Van sok dolog, ami szuper, ha idősebb férfi mellett állapodsz meg. Biztos lábakon áll a karrierje, mindent megbeszélünk viták helyett, és a szex is remek. Ezeket leszámítva minden, amit szeretek benne, a személyiségéhez kötődik [nem a korához]. Amit nem szeretek, az maga a korkülönbség. Ha együtt töltjük az egész életünket, maximum 50 évünk van együtt. Szomorúvá tesz a gondolat, hogy nem lesz ott velem idős korom jelentős részében. Ráadásul a szüleim utálják, mert hogy mennyivel idősebb nálam..."


Forrás: "Én 18 voltam, ő 32.
A jó dolgok: nagyon sok csodálatos helyre vitt el. Sokszor átutaztunk az országon, együtt fedeztünk fel sok helyet, és bemutatott egy olyan hobbinak, amit imádok.
A rossz dolgok: sosem vett komolyan. Ha tanácsot adtam neki, nem fogadta el tőlem. Ahhoz, hogy komolyan vegye, amit mondok, kellett, hogy egy másik barátja is ugyanazt mondja. "