Galéria

Szív emojik valódi jelentése

Forrás:  Ez a klasszikus szívecske, ami szimplán az igaz, őszinte szeretetet, szerelmet jelenti.

Kék szív: Valójában a kék szív több dolgot is jelent. Az Autizmus Világnapján használják sokan, de többek között a békét, harmóniát és bizalmat is jelképezi.
Forrás: A sárga színű szívecske a barátságot és a boldogságot jelképezi. Ezt azoknak kellene küldened, akikre kizárólag barátként tekintesz.

Fekete szív: Talán nem is tudtad, de a fekete szív sok esetben a szomorúságot, bánatot jelképezi. Ugyanakkor sokan a feketehumor kifejezésére is használják.
Forrás: Az Instán is megfigyelhetted már, hogy ezt leginkább a divat rajongói használják, amikor posztolnak egy fotót a szettjükről. Ha szerinted a barátnőd az új fotóján szuperül néz ki, ezzel érdemes tudtára adnod.

Zöld szív: Ez a szín az irigység és féltékenység jelképe; ha valakinek ezt küldöd, lényegében azt jelenti, hogy valamiért irigykedsz rá.
Forrás:  Ez lényegében a szerelembe esés szimbóluma: azt jelképezi, hogy egyre inkább elkezdted megszeretni azt, akivel beszélgetsz.

Csillogó szív: Ez a figyelemfelkeltést jelenti: ha valakinek ezt küldöd, akkor azt szeretnéd, hogy rád figyeljen. Ezért használják sokan olyan posztokban, amelyekkel több követőt akarnak maguknak a közösségi oldalakon.
Forrás:  Valójában ennek a szívnek nincs sok különleges jelentése, lényegében a vonzalmat jelképezi.

Masnis szív: A masnival átkötött szivecske annak jelképe, hogy oda vagy a másikért, és ajándékba adod neki a szíved képletesen.
Forrás: Ez azt jelenti, hogy amikor épp írsz a szerelmednek, pillangók vannak a gyomrodban, annyira izgulsz.

Átdöfött szív: Arra utal, hogy Cupidó szíven talált téged, és szerelmes vagy. Annak küldd, aki iránt így érzel!
Forrás: Ez annak jelképe, hogy belezúgtál valakibe, akibe nem lenne szabad, és ezért igyekszel titokban tartani.

Dupla mozgó szív: Ez az énpozitív hozzáállás, az egészséges testkép jelképe, azok használják, akik elfogadják a testüket, és büszkék is erre. (A Messengerben tripla szívként ábrázolják, de rákattintva ezt fogod látni.)