Galéria

4 halloweeni édesség, amit ijesztően egyszerű elkészíteni

Forrás:

Hozzávalók:

1/2 csésze sótlan vaj

1/2 csésze nutella

1/3 csésze krémes mogyoróvaj

3 uncia kiváló minőségű étcsokoládé, apróra vágva

1/3 csésze cukor

1/4 teáskanál só

1 teáskanál vanília kivonat

2 nagy tojás

1/2 csésze liszt

Elkészítés:

Brownie:

Melegítsük elő a sütőt 270-280 fokra, majd vajazzunk ki egy kivehető aljú tortalapot.

Melegítsük a vajat, a nutellát és a mogyoróvajat egy kis serpenyőben alacsony hőfokon, amíg megolvad és keverjük simára. Adjuk hozzá a csokoládét és hagyjuk állni egy percig, majd keverjük habverővel, amíg elolvad. Ezután keverjük hozzá a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot. Egyenként keverjük bele a tojásoka, majd jöhet a liszt. Az elkészült tésztát öntsük a kivajazott tortaformába, és süssük 25-30 percig. Nem fog úgy tűnni, hogy elkészült, de akkor se szabad tovább sütni, hagyd teljesen kihűlni!

Kend el a brownie tetején a ganache-t és borítsd rá a kedvenc édességeidet!

Nutellás, mogyoróvajas ganache:

Tegyük az apróra vágott csokoládét, a mogyoróvajat és a nutellát egy tálba. A tejszínt egy serpenyőben alacsony hőfokon melegítsd fel, éppen csak addig, amíg megjelennek a szélein a buborékok és meleg nem lesz. Öntsd a tejszínt a csokoládéra és hagyd állni 30 másodpercig, majd folyamatosan keverd, amíg sima nem lesz. Ezután hagyd kihűlni, amíg be nem sűrűsödik, majd kend rá a kihűlt brownie-ra!


Forrás:

Hozzávalók:

2 csésze eper

másfél csésze olvasztott fehércsoki

1 teáskanál kókuszolaj

negyed csésze csokoládéforgács

1 csésze olvasztott csokoládéforgács

Elkészítés:

Bélelj ki egy kis tepsit sütőpapírral! Ezután egy nagy tálban keverd össze az olvasztott fehér csokoládét és a kókuszolajat, majd keverjük össze! Ezután mártsuk az epret a fehércsokiba és helyezzünk két mini csokoládéforgácsot az eper felső felére szemnek. Ezután tedd az epreket az előkészített sütőlapra és tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen (kb. 10 perc). Tedd az olvasztott csokoládéforgácsot egy habzsákba és készíts szájakat az eprekre, majd hagyd kihűlni a hűtőszekrényben kb. 5 percig, és már kész is van!


Forrás:

Hozzávalók:

6 kis alma

170 g méz (vagy juharszirup)

180 g tejszín

fél teáskanál vaníliapor

olvasztott csokoládé

tengeri só

Elkészítés: 

Tűzzünk fanyársakat vagy gallyakat az almákba, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy közepes méretű edényben keverjük össze a juharszirupot és a tejszínt, majd forraljuk össze kb. 10-12 percig, amíg nem sűrűsödik karamellszerű mártássá. Ezután vegyük le a tűzről és keverjük bele a vaníliát és egy csipetnyi tengeri sót, majd nagyon óvatosan öntsük át a karamellt egy hőálló tálba. Az almákat ezután gyorsan forgassuk meg a karamellben, majd tegyük az előkészített sütőlapra. Hagyjuk a karamellt megdermedni kb. 10-15 percig, majd minden almára csepegtessünk olvasztott csokoládét. Ezután már tényleg nincs más dolgunk, csak várjuk meg, amíg a csokoládé is megkeményedik


Forrás:

Hozzávalók:

4 banán

45 dkg fehér csokoládé

16 mini M&M

110 g tejcsokoládé

8 nyalókapálca 

Elkészítés:

Béleljük ki egy nagy tepsit sütőpapírral, majd a nyalókapálcikával tűzzük fel a banánokat és fagyasszuk le őket (kb. 2 óra). Olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd egyenként mártsuk a banánokat a csokiba, hogy teljesen bevonja. Ezután tegyük a tepsibe és közben helyezzünk két M&M cukorkát a banánok tetejére szemek gyanánt. A maradék fehér csokit töltsd bele egy habzsákba, és cikk-cakkban „fújd át” a banánokat vele, hogy olyan legyen, mintha kötés lenne. Tejcsokoládéval ismételjük meg ezt a lépést, tálalás előtt pedig hűtsük le!