Galéria

6 ékszer, amely azután lett híres, miután Diana hercegné elkezdte hordani

Forrás:

A Spencer család saját tiaráját a hercegné előszeretettel viselte, a nép pedig azonnal meg is imádta ezt a gyönyörű kiegészítőt. Az ékszert David és Elizabeth Emmanuel tervezte, és Diana 1981. július 29-én viselte először, ám ezután is sokszor hordta, ráadásul többször meg is említette, hogy mivel a tiara a Spencer család tulajdona, ezért mindig különleges helyet fog elfoglalni a szívében.


Forrás:

Egy másik gyönyörű tiara, amit Diana tett legendássá! A szerelmi kötés tiarájának nevezett ékszer Mária királyné nagymamájának, Auguszta hercegnőnek a tulajdona volt, és Erzsébet királynő ajándékozta végül Dianának az esküvői szertartásra. A gyönyörű tiara gyémántokkal és gyöngysorral díszített, ezüstbe és aranyba foglalt és természetesen teljesen egyedi tervezésű.


Forrás:

Ez a csodálatos gyöngyfülbevaló Diana hercegné esküvői ajándéka volt a Collingwood ékszerészettől. Természetesen a hercegné az esküvő után is számos eseményen viselte a fülbevalót, azóta pedig tuti, hogy feltűnt (ha elég szemfüles vagy), hogy az ékszert előszeretettel hordja Katalin, ő örökölte ugyanis ezt a gyönyörű darabot.


Forrás:

Diana hercegné először a Cannes-i Filmfesztiválon viselte ezt a hihetetlenül gyönyörű akvamarin fülbevalót, ami hamar ikonikussá vált, így nem csoda, hogy a szívek királynője is sűrűn hordta.


Forrás:

Ez a kivételesen szép smaragdból és gyémántból készült choker eredetileg a Ladies of India cégtől származik, ők ajándékozták Mária királynénak, amelyet később Diana hercegnének adtak nászajándékként. Ma már egyévként a királynő gyűjteményének része.


Forrás:

Talán Diana legikonikusabb ékszere ez a gyönyörű kék zafír gyűrű (gyémántokkal megspékelve), amit Károly herceg adott Dianának 1981-ben, amikor eljegyezte. A gyűrű extra romantikus módon végül Katalinhoz került, ezzel kérte meg ugyanis a kezét Vilmos (akinek egyébként Harry adta oda a gyűrűt, ő örökölte ugyanis hivatalosan). Ez a gyűrű pedig jelenleg is hihetetlenül divatos, rengetegen kérik ugyanis ezt a formát és persze drágakövet az eljegyzési gyűrűjükhöz.