Galéria

7 őszinte film a függőségekről és arról, mit tesz az emberrel

Forrás: Az 1996-os klasszikusnak számító brit fekete komédia kétség kívül az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb drogozásról szóló filmek egyike. Egy csapat fiatal életét mutatja be, akik egytől egyig rabjai a heroinnak. Kaotikus, rendszertelen és félelmetesen romboló hétköznapjaik mellett azt is bemutatja, milyen hatással vannak egymásra, a környezetükre, illetve milyen nagy erővel veszi át az első helyet az életükben a drog, akár a szeretteikkel szemben is.
Forrás: Johnny Depp egyik leghíresebb filmje szó szerint ajtót nyitott neki Hollywoodban. Bár kevesen tudják, a film valós eseményeket dolgoz fel. A fiatal George Jung fű és kokain csempésszé válását mutatja be, méghozzá meglepő őszinteséggel. A függőség azonban nemcsak az életére, hanem az egyetlen lányával való kapcsolatára is rányomja a bélyegét.
Forrás: A 2011-ben bemutatott alkotás középpontjában egy Brandon nevű, harmincas éveiben járó New York-i férfi áll, aki nagy elővigyázattal titkolja valódi személyiségét és függőségét. Brandon ugyanis szexfüggő, mégpedig olyan szinten, ami a munkájára és a nőkkel való kapcsolataira is kihat. A férfi életének aprólékos összeomlásának lehetünk tanúi.
Forrás: Egy igen nyomasztó, ám kultikus alkotás, ami szinte már kötelező minden minőségi és mély mondatvalójú filmet kedvelő számára. A heroin, a drog és a gyógyszerfüggőség legművészibb ábrázolását láthatjuk ebben a filmben, ugyanis sokan az álmaikat kergetve tévednek arra az útra, ahonnan nincs visszaút.
Forrás: Akárcsak A szégyentelen című filmben, itt is a szexfüggőség kerül középpontba, csak ez esetben egy nő szemszögéből. A nő történetén keresztül képet kapunk az életéről és elsősorban a szexuális kalandjairól, amelyre egy férfi próbál tudományos és pszichológiai magyarázatot adni.
Forrás: New York drogos utcagyerekei közül került ki Jim Carroll, aki ma már egy elismert költő-író. Iskolai balhék, fegyveres rablások és tucatnyi elvonó jellemezte életét. Érdekes módon neki a tehetség és a siker adott motivációt ahhoz, hogy talpra álljon.
Forrás: A világ első szupermodellje Gia Carangi életét mutatja be, akinek a siker okozta a vesztét. Először csak a kokain, később pedig a heroin rabja lett. Leépülése és halála pedig elrettentő példa lehet mindenki számára, aki ezekkel él.