Galéria

Takarítási trükkök, amikkel rengeteg pénzt és időt spórolhatsz magadnak

Forrás: Az egyszerű szódabikarbóna kiváló tisztítószer. Szórj néhány evőkanál szódabikarbónát a wc-csészébe, aztán várj 10 percet, majd súrold le alaposan. Használhatsz hozzá pluszba néhány csepp illóolajat is, így nem csak tisztaság lesz a mosdódban, de finom illat is.
Forrás: Citrom és szódabikarbóna keverékéből könnyen tisztító pasztát készíthetsz, ami aztán hatékonyan bánik el a csempén, fürdőkádon, zuhanyzón lévő szennyeződésekkel és lerakódásokkal. Most komolyan, ezek után miért akarnál veszélyes kémia vegyszerekkel takarítani?
Forrás: Íme egy remek, olcsó trükk, amely segíthet a vízkő elleni küzdelemben. Rögzíts szorosan félbevágott citromokat a csaptelepekre, majd egy óra múlva forró vízzel öblítsd le. 
Forrás: A tapsi aljára odaégett makacs szennyeződésekre a szódabikarbóna a tökéletes megoldás. Szórj bőséges mennyiségű szódabikarbónát az egész felületre, és öntsön egy kis mennyiségű forrásban lévő vizet a tetejére. A víz hozzáadása után ne lepődj meg, ha az elegy intenzíven pezsegni kezd, ám ezután nagyjából fél órát kell várnod, és meg is spóroltál egy örökkévalóságig tartó sikálást. 
Forrás: A fogkefetartó a lakás egyik legszennyezettebb helye. A hidrogén-peroxid viszont elpusztít minden baktériumot, az egészségre pedig nem ártalmas. Tölts 3 százalékos hidrogén-peroxidot a fogkefetartóba, és hagyd, hogy egy óra alatt kifejtse a hatását. Közben a fogkefédet is megtisztíthatod a baciktól, áztasd azt is egy külön pohárban a vegyületbe, aztán öblíts le alaposan.
Forrás: A vízforraló vízkőmentesítéséhez keverj össze fele-fele arányban ecetet és vizet, amit aztán önts a gépbe és forrald fel. Ezután öblítsd ki alaposan a vízforralót, majd kétszer forralj benne vizet, hogy aztán újra munka állhasson.
Forrás: Citrom, ecet és a só keverékéből csodás mosogatószert készíthetsz. Negyedelj fel 4 citromot, amit aztán forralj fel 2 bögre vízben. Adj hozzá sót és ecetet, és turmixold össze az egészet, majd forrald fel az egészet újra. Kész is!
Forrás: A vodka nagyon jól barátod lesz, ha ragyogó poharakat szeretnék . Csak áztass be egy papírtörlőt vele és dörzsöld át alaposan vele a poharakat. Hidd el, elégedett leszel az eredénnyel!
Forrás: A zsíros és olajos foltokra szórj babahintőport, és hagyd állni így egész éjszakára. Ezután dobd be a koszos ruhát a gépbe, és volt folt, nincs folt.
Forrás: Az olívaolaj kiválóan használható fa bútoraid ápolására és fényezésére. Tegyél néhány cseppet egy rongyra, majd töröld át a fa felületeket.