Galéria

Híres emberek, akik a munkájuk miatt lettek függők

Forrás:

Az Oscar-díjas Affleck sosem csinált titkot az alkohol függőségéből. Többször is elmondta, hogy Hollywoodban nehéz megtartani az egyensúlyt, a folyamatos megfelelési kényszer pedig arra ösztönzi az embert, hogy olyan dolgokhoz nyúljon, amelyek ellazítják. 2001-ben ment el először rehabilitációra, de a függőséget „egy életen át tartó és nehéz küzdelemnek” tartja.


Forrás:

Demi egy interjúban elmondta, hogy 17 évesen használt először drogokat, hogy bírja a munkájával járó tempót. Ám, ahogy teltek az évek, a népszerűsége pedig nőtt, annál mélyebbre süllyedt a függőségben. 2010-ben vonult először rehabra. Később pedig étkezi problémái és bipoláris zavara is lett. Ma már igyekszik annyit dolgozni, amennyi még nem zsigereli ki, illetve teljesen tiszta életét él. 2018-as heroin-túladagolása óta még óvatosabb, és a mentális egészségére is nagyon figyel.


Forrás:

A színészt több Oscar-díjra jelölték, de elmondása szerint az évekig tartó kábítószer- és alkoholfüggőség miatt benne volt a pakliban, hogy tönkreteszi az életét. Véleménye szerint abban az időszakban minden munkát elvállalt, hogy minél többen ismerjék meg a nevét a szakmában. 2004 óta azonban teljesen tiszta.


Forrás: 1989-ben azzal került a címlapokra, hogy mindössze 13 évesen rehabilitációra ment, és bejelentette, hogy függő. Egy híres és híresen problémás színészcsaládból származott és mindössze 6 éves volt, amikor az E.T című filmben főszerepet kapott. Azt nyilatkozta, hogy 9 éves korában kezdett inni, és gyorsan áttért a marihuánára és a kokainra. Tinédzser éveit azzal töltötte, hogy leküzdje az ismertség okozta fóbiáit. Ma már sikeres producer és saját műsora van.
Forrás: Mivel a karrierje a 90-es években nehezen indult be, a country énekes gyakran fordult az alkoholhoz és a drogokhoz. A nagy áttöréskor már erősen függő volt. Miután megismerte feleségét, Nicole Kidman úgy döntött van értelme lassítani és letennie a káros szenvedélyeit.
Forrás: A Harry Potter franchise sztárja 13 évesen kapta meg élete legnagyobb szerepét. Szinte a nyakába szakadt a népszerűség, amivel kicsit sem tudott megbirkózni. Erre pedig az is rátett, hogy napi 10-12 órákat forgattak, amit sokszor csak alkohollal tudott kibírni. A filmek után olyan helyen vásárolt házat, ami teljesen el van szeparálva a fotósoktól és a kíváncsi rajongóktól. Ma már teljesen rendben van és igyekszik annyi munkát vállalni, ami még jó hatással van rá.
Forrás: A modell-színésznő elmondása szerint gyerekkorában kezdett el drogozni, amikor felfedezte a modellvilág. Ez a modellkarrierje csúcspontján csak még súlyosabb lett. Az 1990-es években rendszeresen alkohol és kokain hatása alatt volt, 25 évesen azonban úgy döntött, ez nem mehet így tovább. Egyik napról a másikra tett le mindent.