Galéria

Így zajlottak le a lánykérések a királyi család tagjainál

Forrás: A szerelmeseknek egészen imádnivalóan indult a kapcsolata 1993-tól, házasságuk azóta is szilárd és boldog. A herceg egy teniszmeccsen találkozott Sophie-val, aki egyből lenyűgözte. 5 évvel később pedig a nagy kérdést is feltette neki a bahamai Windermere-szigeten töltött karácsonyi ünneplés alkalmával. A herceg féltérdre ereszkedett, és egy 2 karátos ovális gyémánttal és 2 szív alakú drágakővel ellátott fehérarany gyűrűt ajándékozott élete szerelmének.
Forrás: Mike és Zara Tindall 2003-ban, Anglia Rögbi Világkupa-győztes kampánya során találkozott először Ausztráliában. Eljegyzésük híre nem sokkal Vilmos herceg és Katalin eljegyzése után történt. A hercegi pár elmesélte, hogy mindenféle csicsa és felhajtás nélkül, otthonukban történt a lánykérés.„Bementem hozzá a szobába, és féltérdre ereszkedtem a gyűrűvel. A kanapén feküdt, így könnyebb volt. Azt kérdeztem: 'Hozzám jössz feleségül?'” Zara megdöbbenésében nevetni kezdett, majd igent mondott.
Forrás: Harry herceg elárulta, hogy egy, a Kensington-palotában töltött hangulatos éjszaka során tette fel a kérdést. Csirkét sütöttek, mire Harry herceg félbeszakította Meghant, és fél térdre ereszkedett, hogy feleségül kérje. „Csak egy csodálatos meglepetés volt, annyira édes, természetes és nagyon romantikus” – mondta.
Forrás: Egyetemista szerelemnek indult, ma pedig már házasok, és 3 gyönyörű gyermek szülei. 2003 óta alkotnak egy párt, a leánykérésre pedig Kenyában került sor. Azért választotta ezt az országot Vilmos, mert nagyon különleges helyet foglal el a szívében, hiszen apja ide vitte fiait nem sokkal azután, hogy anyjuk meghalt. Vilmos herceg Diana hercegné zafírgyűrűjével kérte meg Katalin kezét, aki boldogan mondott igent. Később elmesélte, hogy egyáltalán nem számított rá, mert barátokkal érkeztek kikapcsolódni, épp ezért eszébe sem jutott, hogy menyasszonyként megy majd haza.
Forrás: Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1934-ben látták egymást először Fülöp herceg unokatestvére, Marina görög és dán hercegnő esküvőjén, aki Erzsébet nagybátyjával, György herceggel kelt egybe. 5 évvel később újra összefutottak, és a pletykák szerint ez már szerelem volt első látásra. Egymásba szerettek és össze akartak házasodni. Több éves levelezés után Fülöp egy gyémántgyűrűvel kérte meg Erzsébet kezét, aki még apjával is szembeszállt, hogy szíve választottjához mehessen hozzá. A gyémántokat egy tiaráról vették le, amely édesanyjáé, Alice Battenberg hercegnőé volt.
Forrás:

Gyerekkorukban Sarah és András herceg egy pólópályán futottak össze és játszottak is együtt. Ám kapcsolat nem lett belőle. Végül pár évvel később, méghozzá Diana hercegné közbenjárásával annyi eseményen futottak össze, hogy végül mégis szerelem szövődött közöttük. András 26. születésnapján tette fel a kérdést a skót Floors kastélyban, ahol a pár először csókolta meg egymást. Egyedi készítésű fehér-sárga arany gyűrűvel tette fel a nagy kérdést, amelyet egy burmai rubin és 10 csepp gyémánt díszített.

Mára már elváltak, ráadásul András herceg komoly szexuális botrányba is került, de volt felesége még mindig támasza maradt.