Galéria

Sztárok, akik megküzdöttek az anorexiával

Forrás: Ahogy már említettük, a színész egy szerep kedvéért dobott le 40 kilót, ám ez láthatatlanul átcsapott egy megrögzött dologba, ami azt eredményezte, hogy a tükörben folyton kövérnek látta magát. Alig evett és rengeteget edzett, végül olyan rossz állapotba került, hogy orvosok segítségével győzte le az anorexiát.
Forrás: Jane Fonda több, mint 20 évig küzdött anorexiával, ami nem meglepő, hiszen évtizedekkel ezelőtt egy színésznő csak akkor tudott érvényesülni, ha szép és vékony volt. Fonda volt az egyik első színésznő, aki mert beszélni étkezési zavarairól és a tapasztalatairól, amivel nagyon sok embernek segített.
Forrás: Diana Ross a Secrets of A Sparrow című könyvében elmondta, hogy a Motown Recordsnál töltött ideje alatt anorexiás lett, ugyanis olyan nagy elvárások alakultak ki a külseje körül, hogy végül már semmit sem evett, hogy ne mondják neki, hogy hízott. Diana egyébként mérgezőnek és szörnyűnek nevezte a zeneipar azon embereit, akik a kezükben tartják az énekeseket.
Forrás: Victoria Beckham esetében mindig is nyílt titok volt, hogy anorexiával küzdött. A tervező ugyanis a kezdetek kezdetétől nagyon figyelt a megjelenésére, bár erről sosem beszélt. Ám amikor nemrég elárulta, hogy alakja miatt a mai napig ugyanazt az ételt eszi egész nap, a rajongók ismét aggódni kezdtek érte, és úgy vélik, ez egyértelműen egy étkezési zavar miatt lehet.
Forrás: A korábbi Spice Girl elmondta, hogy a média nyomása miatt alakult ki nála anorexia. "Borzasztóan éltem meg, ha felszedtem 2-3 kilót és egyből terhesnek címkéztek vagy azt mondták, kövér vagyok. Pedig nem voltam az, csak pont olyan vagyok, mint bármelyik másik nő, ha egy picit elengedi magát."
Forrás: Paris Hilton egykori legjobb barátnőjénél a 2000-es években alakult ki súlyos anorexia, miután mindenki a magas és vékony örökösnőhöz hasonlította. Nem volt ember, aki ne bántotta volna testalkata miatt, ami azt eredményezte, hogy csontsoványra fogyott és végül orvos segítségét kellett kérnie.
Forrás: Mary-Kate Olsennél 18 éves korában diagnosztizáltak anorexiát, ami nem meglepő, hiszen baba koruk óta reflektorfényben élnek nővérével, Ashley-vel. Végül az segített neki, hogy teljesen hátat fordítottak Hollywoodnak és New Yorkba költöztek, távol mindenféle csillogástól.