Galéria

4 jel, hogy egy társfüggő kapcsolatban élsz

Forrás:

A személyes vágyak és igények ilyen esetben teljesen háttérbe szorulnak, csak arra koncentrálunk, hogy a másiknak mi a jó. A reális és észszerű határok teljesen elmosódhatnak, aminek következtében nem tudjuk felmérni, hogy mi az, ami egészséges egy párkapcsolatban, és mi az, ami nem...


Forrás:

Ha megszállottan és megingathatatlanul ragaszkodsz a párodhoz annak ellenére, hogy ő folyamatosan elutasít, bánt és elnyom téged, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkozni a kapcsolatotok dinamikáján, és azon, hogy vajon függőség áll-e a dolog mögött. Ilyen esetekben még a legközelebbi családtagok és barátok sem tudják meggyőzni az embert, hogy toxikus kapcsolatban élt, mert annyira ragaszkodik, olyan mértékben hűséges a másikhoz, annak ellenére, hogy az ezt egyáltalán nem érdemli meg.


Forrás:

Egy társfüggő kapcsolatban gyakran van egy „áldozat” és egy „megmentő”, így a partnerről való gondoskodás mondhatni állandóvá válik. A hatalmi egyensúlyának hiánya úgy is megjelenhet, hogy mindig az egyik fél hozza meg a döntéseket, legyen szó pénzügyekről, nyaralásról és szó szerint mindenről.


Forrás:

Amikor szó szerint összeolvadsz a partnereddel, már nem két különálló személyiség vagytok, hanem egy, akkor lehet, hogy bizony te is társfüggő kapcsolatban élsz. Ha üresnek és elégedetlennek érzed magad, mikor nincs melletted a párod, képtelen vagy egyedül elmenni bárhova is, és kizártnak tartod, hogy bármilyen hobbid vagy személyes érdeklődésed legyen a szerelmed nélkül, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy ez nem biztos, hogy maximálisan egészséges.