Galéria

7 filmjelenet, amiben brutálisan lett ábrázolva a halál

Forrás: Néha a filmeseknek nem kell túl keménynek lenniük ahhoz, hogy egy halálesetet felkavaróvá tegyenek. Erre Spielberg filmje a bizonyíték, amely a II. világháború alatt játszódik. Az egyik karakter, Adam Goldberg szíve megenyhül egy életéért könyörgő nácin, ám néha a jó tettek is tudnak rossz dolgokat maguk után vonni. Goldberg halálát pont ugyanez a náci okozza, aki mégcsak nem is gyorsan, hanem lassan és fájdalmasan végez a megmentőjével.
Forrás: A film egy fiatal kislány halál utáni életét mutatja be, akit a család szomszédja - egy sorozatgyilkos - öl meg, méghozzá egy föld alatti létesítményben, brutális kegyetlenséggel. Az alkotás nagyon jól vázolja fel az erőszakkal és perverzióval átitatott világunkat, ahol még egy ártatlan gyermek segélykiáltása sem tudja meghatni a gyilkost.
Forrás: Steven Spielberg A cápa című horrorfilmje is klasszikus. És bár nem démonról vagy sorozatgyilkosról szól a történet, végig vágni lehet a feszültséget, mivel tudjuk, mi fog történni. Pont emiatt minden néző átérzi a a nyitójelentben látott szereplő kétségtelenül fájdalmas haláltusáját.
Forrás: A tégla című film Costigan halála miatt került fel a listára. Az ő esetében azért beszélhetünk brutálisról, mert hirtelen, a semmiből történik. Sőt, nem is számítunk rá. Teljesen életszerű és pontosan emiatt lesz mindenki számára emlékezetes és félelmetes.
Forrás: Anthony Hopkins és Alec Baldwin zseniális párosától a mai napig kiráz minket a hideg, akárcsak a grizlitől, amely Harold Perrineau karakterét cafatokra tépi.
Forrás: Tarantino nem bánik kesztyűs kézzel a karaktereivel, így a vér és a brutalitás mindig borítékolható. A Kill Bill egyik jelenete, amelyben Oren Ishii megskalpolását mutatja be, olyan megdöbbentő, hogy a mai napig nem lehet szóhoz jutni tőle.
Forrás: Derek (Edward Norton), egykori neonáci skinhead történetét meséli el, aki megpróbálja megakadályozni, hogy öccse hasonló dolgokat tegyen, mint ő. A ma már igazi klasszikussá váló film a rasszizmust mutatja be brutális őszinteséggel, és azt, hogyan tud egy náci szemléletű ember mindenféle együttérzés nélkül végezni egy fekete sráccal.