Galéria

7 ok, ami miatt egy férfinél elmúlik a szerelem

Forrás: Ha úgy érzi, hogy egyáltalán nem értékeli a partnere

Az tuti, hogy ez a női és férfi lista első helyeinek egyikén szerepel! Akárcsak a nőknek, úgy a férfiaknak is elengedhetetlen, hogy fontosnak érezzék magukat a kapcsolatukban, hogy értékeljék őket és azt, amit tesznek. Előbb-utóbb nagyon sokan eljutnak arra a szintre, hogy elmúlt a rózsaszín köd, és megszokták a másik jelenlétét, a kedves gesztusokat, így azokat természetesnek veszik. Ezek elismerésének hiánya viszont bárki kedvét elveheti! Ha a partnered segít neked valamiben, ne felejtsd el értékelni, és köszönd meg neki. Így tudja, hogy figyelsz rá!
Forrás:

Állandó negativitás és rossz hangulat otthon

A férfiak nem szeretik a drámát egy kapcsolatban, sem pedig a problémákat, vitákat és feszültséget. Nem véletlen, hogy amikor összejöttetek, eleinte minden vidám volt, és ez segített a szerelem kialakulásában! Idővel viszont a valóság utat tör magának a rózsaszín ködön keresztül, és nagyon sok pár beleesik abba a hibába, hogy meg sem próbálnak pozitívnak tűnni. Otthon, a négy fal között negatívabban viselkednek, ha rossz napjuk volt, a másikon vezetik le, stresszesek, vitatkoznak, és ezáltal toxikus környezetet teremtenek. Nem csoda, ha ebbe valaki nem szívesen tér haza!


Forrás: A párja elhagyta magát

Nem minden a külsőség, a testünk pedig folyamatosan változik. Számos oka van annak, hogy hízunk, hogy nem olyan szép a bőrünk, a hajunk, ez természetes dolog mindkét oldalról. Aki csak ez alapján ítél, nem is szeret igazán. Azonban nem titok, hogy a férfiak vonzódnak a szépséghez, és feltűnik nekik, ha egy kapcsolatban a partnerük bármiféle ok nélkül, szimplán lustaságból elhagyja magát (ugyanez fordítva is igaz!). Persze nem kell az, hogy otthon is tip-top sminkben és frizurával takaríts, de sok más olyan tényező van, amit nem szükséges elhagyni (mozgás, helyes étkezés, általános higiénia). Ha ez mégis megtörténik, az a szerelem elmúlásához vezethet.
Forrás: Sosem volt igazán erős a szerelem

Van, hogy a szerelem azért nem tart sokáig, mert már a kezdetektől fogva sem volt elég erős. Megesik, hogy valaki úgy kezd bele egy kapcsolatba, hogy kedveli ugyan a másikat, de nem érzi a szikrát, ám abban bízik, hogy ez majd kialakul. Csakhogy a valóságban ez ritka! Ha pedig nincs elég stabil alapja a kapcsolatnak, nem tud évtizedekig tartani...
Forrás: Nincs meg az érzelmi intimitás

Összeköltözés után megjelennek a "kötelezők": számlák befizetése, takarítás, bevásárlás, és ha gyerekeitek vannak, akkor még kevesebb időtök van magatokra és egymásra is. A gond, hogy amikor a prioritások első helyén ezek szerepelnek, és intimitásra nem marad idő, a romantika is eltűnik. Időnként nagyon fontos, hogy kettesben kapcsolódjatok ki, hogy programokat szervezzetek, utazzatok, mert ezek a közös élmények erősítik meg az érzelmi intimitást is. Ehhez kevés a fizikai érintés és a szex!
Forrás: Nem hagynak neki szabad teret

A legtöbb férfi nehezen viseli, ha a párja nem hagy neki szabad teret, és mindig, mindenhova vele akar menni. Mint ahogy neked is jól esik néha egyedül lenni vagy kettesben lógni a barátnőddel, úgy ez a pasikra is igaz. Ha egy férfi azt érzi, hogy megfullad a kapcsolatában, és állandóan csetelnie kell a párjával, ha épp elmegy otthonról, úgy előbb-utóbb azt fogja érezni, hogy nincs is saját élete. Márpedig ez minden kapcsolatban fontos!
Forrás: Úgy érzi, nem lehet önmaga

A kapcsolat elején egy kicsit mindannyian igyekszünk a legjobb oldalunkat megmutatni. Az a személy is te vagy, csak egy kicsit türelmesebb, vidámabb, rugalmasabb változatban. Amikor egy kapcsolat aztán fejlődik, mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy önmagunk lehessünk a párunkkal. Hogy ne érezzük azt, hogy meg kell felelnünk egy felrajzolt képnek, egy álcának, amit magunkra öltöttünk. Ha egy férfi azt érzi, hogy az érzéseiről, gondolatairól nem beszélhet, mert a másik elítéli, kritizálja, vitatkozik, úgy előbb-utóbb bezárkózik. Márpedig nincs jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol valaki nem beszélhet őszintén!