Galéria

Ebből tudhatod, ha valaki üzenetben próbál hazudni neked

Forrás:

Sokat elárul valakiről az, hogy pontosan miként válaszol a kérdéseidre. Ha a 'nem vagyok biztos benne', 'meglehet,' valamikor' kifejezésekkel dobálózik, könnyen lehet, hogy nem mond igazat, és ezért nem szeretne határozott választ adni neked. Amikor ugyanis valaki hazudik, hajlamos bizonytalanul reagálni a kérdésekre.

Például:
- Van kedved találkozni holnap?
- Hát, nem tudom, akarnék, de sok a dolgom. Van egy fontos munkám, amivel vannak zűrök, illetve még egy találkozóm is. Visszatérünk rá.
Forrás:

Amikor felteszel valakinek egy kérdést, amire egyszerűen lehetne válaszolni, sokat elmond, hogy mennyi idő után ír rá vissza. Ha elolvassa, majd percekig csak azt látod, hogy pötyög, de nem küldi el, a végén pedig három mondatot ír, az azt jelenti, hogy nagyon sokáig gondolkodott rajta. Persze van, hogy csak megzavarják közben, vagy telefonhívást kap, de az esetek többségében a hosszasan szerkesztett mondatok arra utalnak, hogy az igazságon próbál ferdíteni.
Forrás:

Feltettél egy kérdést az ismerősödnek, ő pedig válaszolt rá, majd gyorsan témát változtatott? Amennyiben minden erővel azon van, hogy ne erről beszélgessetek, az azt jelenti, hogy hazudik, és fél, hogy le fog bukni. Ezért igyekszik minél hamarabb valami másról beszélgetni, és bízni abban, hogy nem tűnik fel neked ez a trükk.

Például:
- Mit csináltál tegnap este? Voltál valamerre?
- Nem igazán, csak összefutottam egy barátommal. Amúgy nem emlékszel, mi annak a könyvnek a címe, amit a múltkor Szandi ajánlott? Vagy te nem tudsz valami jót?
Forrás:

Elég átlátszó, de sok esetben észre sem vesszük, hogy ez is a hazugság egyik jele. Ha kérdezel valamit a cseten, majd a másik személy olvasás után nem reagál rá, az azt jelenti, hogy nem feltétlenül őszinte veled. Ha ezek után kérdezel valami mást, és arra már reagál, akkor tuti, hogy valamiben füllent; hiszen részben az elhallgatás is hazugságnak minősül.
Forrás:

Sajnos ez az egyik leggyakoribb hazugság, amit akkor használnak az emberek, ha valakivel ismerkednek, de nem teljesen őszinték. Például ha egy sráccal randizgatsz, és megkérdezed, hogy van-e kedve találkozni, meglehet, hogy egy bókkal mond rejtetten nemet. Ez azt jelenti, hogy nem annyira jössz be neki, de mégsem szeretne elusasító lenni, mert még bizonytalan az érzéseivel kapcsolatban.

Például:
- Találkozunk este?
- Nem tudom pontosan, mikor végzek... A vendégem nagyon sokat szokott beszélni, és lehet, hogy elhúzódik a dolog. Pedig szívesebben lennék inkább veled.

(Persze mielőtt leírnád a dolgot, várd meg, hogy feldobja-e a következő találkozó lehetőségét. Ha két nap alatt egyszer sem hozza fel a témát, akkor valószínűleg nem is igazán akar összefutni veled.)
Forrás:

Néha az is sokat elárul, hogy milyen részletesen mesél neked a beszélgetőpartnered. Ha felteszel egy kérdést, amire ő láthatóan nagyon magyarázkodó stílusban reagál, belemegy olyan részletekbe is, amelyek egyébként irrelevánsak, az azt jelenti, hogy nem feltétlenül mond igazat.

Például:
- Mit csináltál tegnap este?
- Tomival éhesek lettünk, úgyhogy még ilyen 8 óra körül elmentünk vacsorázni. Oda akartunk menni, ahol anno veled is voltunk egyszer, a pizzás helyre, de tele volt, egy szabad asztal se volt. Szóval átmentünk egy másik étterembe, de mire odaértünk... A busz késett 10 percet, így lecsúsztunk a metróról, és akkor még ott is várni kellett. Ezért nem ugrottunk át hozzád, nem azért, mert nem akartunk.