Galéria

4 sütőtökös recept (nemcsak) őszre

Forrás: Hozzávalók:

- 500 g tökpüré

- 350 g tészta

- 400 ml kókuszkrém

- 1 evőkanál fokhagyma

- 2 teáskanál pirospaprika

- Só, bors ízlés nélkül

Főzd ki a tésztát, majd egy serpenyőbe tedd bele az előre összekevert hozzávalókat. Add hozzá a főtt tésztát és keverj mindent össze. Ha az ízek kellően összeértek (pár perc), már tálalhatod is!


Forrás:

Hozzávaló a krémhez:

- 1 evőkanál sütőtökpüré

- fél teáskanál sütőtökös pite fűszer

- negyed teáskanál vanília aroma

- 1 evőkanál barna cukor

- 1 csésze tej

Mindent keverj össze!

Ezután főzz le egy erős hosszú kávét és öntsd bele egy jeges üvegpohárba. Erre jöhet az előzőleg elkészített sütőtökös krémes öntet, végül pedig a tetejére tehetsz egy kis fahéjat, és máris kész a tökéletes őszi ital!


Forrás:

Hozzávalók: 

- egy vöröshagyma

- só

- egy gerezd fokhagyma

- kókusztej

- 2 teáskanál red curry paszta

- egy sütőtök felkockázva

- chili paprika ízlés szerint

A hozzávalókat egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, majd tegyél rá fedőt és hagyd összefőni 20 percig, és már tálalhatod is!


Forrás:

Hozzávalók:

- 1 kiló tök

- 600 g répa

- 2 egész hagyma

- másfél evőkanál feldarabolt gyömbér

- egy egész citrom leve

Pirítsd meg vajon vagy olívaolajon a gyömbért és a hagymát. Add hozzá a tököt és a réát és főzd 10 percig fedő alatt. Önts hozzá 500 ml zöldséglevet és 500 ml vizet. Főzd fedő alatt kb. 20 percig, amíg megfelelően puha nem lesz a tök. Botmixerrel dolgozd össze addig, amíg nem lesz tökéletes az állaga. Adj hozzá 400 ml kókusztejet. Ízesítésként adj hozzá sót, borsot, curry-t, pirospaprikát, szerecsendiót és kardamont, majd végül a citromlevet. A tetejére tegyél egy kis tökmagolajat és petrezselymet.