Galéria

4 étel, amit akkor fogyassz, ha leesett a cukrod: ezt javasolják az orvosok

Forrás:

Szőlőcukor

A szőlőcukorról szinte mindenki tudja, hogy gyorsan és könnyen képes megemelni a vércukrot, így a szakértők ezt tették az első helyre. Az orvosok szerint szükség esetén egyszerre 15 grammot kell megenni belőle, majd várni 15 percet. Ha nem történt javulás, jöhet újabb 15 gramm, majd 15 perc várakozás és így tovább.


Forrás:

Gyümölcslé

Nem mindenki tart magánál szőlőcukrot, illetve az ember könnyen otthon is felejtheti. Ha ez megtörténik és pont ekkor esik le a cukrod, a dietetikus szerint akkor jársz a legjobban, ha gyorsan veszel valamilyen gyümölcslevet. A narancslé vagy az almalé kiváló választás erre az esetre.


Forrás:

Skittles, m&m’s

Biztosan eszedbe jutott már, hogy az édesség megoldhatja ezt a problémát, nem mindegy azonban, hogy milyen. Azok nem fognak segíteni, amiknek nagy a zsírtartalma, mert az gátolja a glükóz felszívódását. Szóval a csoki nem játszik, de a különféle drazsék, mint például a Skittles vagy az m&m’s igen.


Forrás:

Mogyoróvajas lekváros szendvics

Miután bevettél egy szőlőcukrot vagy ittál egy pohár gyümilevet, fontos, hogy valami olyat egyél, ami tartalmazza a három legfontosabb makrotápanyagot: a szénhidrátot, a zsírt és a fehérjét. Erre jó opció lehet az amerikaiak kedvence, a mogyoróvajas lekváros kenyér, ami lassan és egyenletesen fog felszívódni, így stabilizálva a cukrodat.

Alacsony vércukorszintje nem csupán a cukorbetegeknek lehet, okozhat ilyet fertőzés, bizonyos gyógyszerek, túledzés vagy terhesség is.