Galéria

6 egészséges szokás, amivel jobb lehet a szex

Forrás:

Alkoholt csak mértékkel. Bár többek között a vörösbor sok jótékony anyagot is tartalmaz, a túlzásba vitt alkoholfogyasztás olyan, mint a drog: depresszív hatású, és ez súlyosbíthatja a szorongást.


Forrás:

Étkezzünk tudatosan! Az egészséges táplálkozás mindenre befolyással van: például a megfelelő vitaminellátásra, a hormonok előállítására vagy épp az elhízás megelőzésére. Azt mondhatjuk, ha nem táplálkozunk megfelelően, azon a szövődmények kialakulását segítjük elő, melyek mind a szexuális egészségünk ellen hatnak.


Forrás:

Vegyük komolyan a pihenést! A stresszcsökkentési módszerekhez hasonlóan jótékony hormonok szabadulnak fel alvás közben is, alváshiány esetén pedig az agy nem működik megfelelően, ami okozhat diszfunkciókat. Alkalmazzunk gyógynövényeket vagy melatonint például.


Forrás:

Kerüljük az idegeskedést! A stresszkezelési technikák, mint például a meditáció, relaxáció, a jóga vagy aromaterápia, segíthetnek szexuális életünk javításában. A stressz a kortizol- és az adrenalinszintet megemelve megzavarhatja a nemi hormonok működését és szintézisét. A technikák alkalmazása mellett levezethetjük a stresszt mozgással és felfedezhetjük az adaptogén kiegészítők jótékony hatását is.


Forrás:

A rendszeres testmozgás vagy sport segíthet a férfiaknak és a nőknek egyaránt javítani szexuális életüket és növelni a libidójukat. A különböző mozgásformák egészségesen tartják a szív- és érrendszert, így támogatják a libidót és az erekciót, de növelhetik a nemi hormonok és az endorfinok szintjét is, ami javíthatja a nők közérzetét és testképét, önbizalmát.


Forrás:

Kerüljük a dohányzást! A dohányban lévő nikotin erős érösszehúzó hatású. Szűkíti az ereket, ami az artériák és vénák károsodásához vezethet. A péniszben lévő kis erek különösen érzékenyek a károsodásra – így a dohányzás negatív hatással lehet szexuális teljesítményre. Természetesen a petesejtek egészségének sem tesz jót.