Galéria

6 titok, aminek köszönhetően a kínai emberek egyszerűen nem öregszenek

Forrás:

Úszás a hideg vízben

Egy híres kínai blogger, Liu Yelin úgy néz ki, akár egy harmincas nő, azonban a valóságban már ötven éves elmúlt. Azt mondja, a hozzá hasonló örök fiatal ázsiai nők titka az, hogy rendszeresen úsznak hideg vízben, ami fiatalon és feszesen tartja a bőrüket. Ő maga télen szeret a legjobban csobbanni.


Forrás:

A hernyógomba titka

Az ősi Kínában az orvosok előszeretettel gyógyítottak a csodás hernyógombával, mi erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a rákos sejtekkel, csökkenti a tumorok méretét, illetve jótékony hatással van a vese-, és májproblémákra. Ma már természetesen ritkán fordul elő, mesterségesen termesztik.


Forrás:

Ötvözik a sportot a csikunggal

A csikung a taoizmus és a kínai filozófiai hagyományok által kidolgozott ismeretek összessége, amik a testi és a lelki jóllétre vonatkoznak. Tulajdonképpen egyfajta keleti pszichológia. Az ottani emberek a tanításokat sporttal, meditációval ötvözik, mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a stressz szintjük, jókat aludjanak, vagyis kiegyensúlyozottak és egészségesek legyenek.


Forrás:

Fontosak a közösségek

A kínai emberek életében elképesztően fontos a család, ám ez nem korlátozódik a legközelebbi hozzátartozókra. Törődnek a szomszédaikkal, az egyedül élő idősekkel, sőt, tulajdonképpen mindenkivel. Közösségként gondolnak magukra, nem csupán egyénekben gondolkoznak.


Forrás:

Kései gyerekvállalás

Érdekes lehet az is, hogy a kínai nőkre jellemző, hogy nem túl korán vállalnak gyermeket. Az első baba nagyjából 27 éves koruk körül érkezik, az utolsó pedig 42-43 éves korukban.