Galéria

Színészek, akiket traumatizált saját horrorfilmjük

Forrás: Jack Reynor: Fehér éjszakák

A Fehér éjszakák című film egyik főszereplője volt Jack Reynor, aki úgy érezte, a filmet elkészíteni pszichológiailag megterhelő volt - különösen a végén található meztelen és szexuális töltetű jelenetek miatt. Ez utóbbiak annyira megviselték őt, hogy csak a forgatások után tudta feldolgozni őket.

"Idegtépő volt, és nagyon kiszolgáltatott helyzet. Sebezhetőbbnek éreztem magam, mint amire számítottam."

Hozzátette, hogy nehéz volt Florence Pugh-t is nézni, ahogy a karaktere szenvedésében élt hetekig, és nem igaz, hogy mindez csak egy film, mert nekik akkor és ott nagyon is valóságos volt az egész.
Forrás: Will Poulter: Fehér éjszakák

Will, aki szintén a Fehér éjszakákat tartja élete legtraumatikusabb filmjének, elárulta, hogy rengeteg rémálma volt a forgatások után, valamint amikor megnézte a végeredményt a moziban. Már csak azért is, mert őt kifejezetten az ijesztette meg, hogy egyes emberek tényleg képesek arra, amit a képernyőn láttunk. Szerinte nemcsak leforgatni, de megnézni is kemény volt, hiába tudta előre, hogy mik fognak történni a karakterekkel.
Forrás:

Alex Wolff: Az örökség

Alex Wolff elsősorban horrorfilmekkel lépett be Hollywoodba, mai napig főleg ilyen alkotásokban szerepel. Az örökség volt az eddigi legsikeresebb produkciója, ám kevesen tudják, hogy ezért nagy árat fizetett, és a forgatások után poszttraumás stressz szindróma alakult ki nála.

"Amikor elkezdtem beszélni róla, ezek a felkavaró képkockák mind elkezdtek visszatérni. Éjjelente nem bírtam aludni, eljutottam az érzelmi mazochizmustól egészen addig, hogy mindenből csak negatív energiákat tudtam felvenni."


Forrás: Janet Leigh: Psycho

Janet Leigh életének leghíresebb jelenete a Psycho zuhanyzós felvétele lett, ami egyébként hatalmas traumát okozott neki a való életben. Olyannyira, hogy soha többé nem volt hajlandó zuhanyozni, csak kádban fürdeni, ráadásul mindent többször is ellenőrzött otthonában.

"Figyelek arra, hogy az ablakok zárva legyenek. De közben nyitva hagyom a fürdőszoba ajtaját és a zuhanyfüggönyöket sem húzom be. Mindig az ajtót figyelem közben, nem számít, merre van a zuhanyrózsa."
Forrás: Tippi Hedren: Madarak

Tippi Hedren eredetileg úgy egyezett bele a forgatásba, hogy a Hitchcock-filmben nem valódi madarakkal kell együtt dolgoznia. Ám egy forgatási napon a gépek nem működtek, így a rendező valódi állatokat hozott a helyszínre. Öt napon keresztül kellett így forgatnia a színésznőnek, a madarak pedig (amik arra voltak betanítva, hogy támadjanak és csipkedjenek) rengeteg sebesülést okoztak neki. Amikor egy madár majdnem a szemét találta el, a színésznő összeomlott, és egy hétre leállt a forgatás, annyira kimerült lelkileg.

"Brutális volt, csúnya és könyörtelen. Sosem féltem még ennyire, teljesen kiborultam, sokkhatás alá kerültem, és csak azt mondogattam magamnak: 'nem hagyom, hogy összetörjön ez az egész.'"

Hozzátette, hogy amikor leállt a forgatás, ő leült a helyszínen, sírni kezdett, és amikor percekkel később felnézett, mindenki magára hagyta, egyetlen ember sem maradt vele. Arról nem is beszélve, hogy a színésznő felfedte, Hitchcock szexuálisan zaklatta őt munka közben, és ideges lett, ha más férfiakkal beszélt, így idővel az összes kollégájának meg lett tiltva, hogy szóba álljanak vele.
Forrás: Shelley Duvall: Ragyogás

Bár ha ismered a horrorfilmeket, ezt a történetet valószínűleg már hallottad, mégsem tudjuk kihagyni a listából. Shelley Duvall ugyanis a Ragyogás című klasszikus forgatását élete legborzalmasabb élményeként írta le. A szerepe rengeteg stresszt váltott ki belőle, a rendező Stanley Kubrick pedig egyre inkább a szakadék mélyére taszította őt. A baseball ütős jelenetet 127 alkalommal forgattatta le a színészekkel, a végére Shelley már levegőt sem kapott a sok sírástól, és ki is száradt, mégsem álltak le szünetre. Maga Nicholson is beismerte, hogy a rendező egészen máshogy állt a színésznőhöz, mint a többi stábtaghoz, izolálta és sosem dicsérte meg az alakítását.
Forrás: Kyle Richards: Halloween

Kyle Richards alig 8 éves volt, amikor szerepet kapott a filmben. Elárulta, hogy neki a forgatás nem is volt megterhelő, ám amikor látta utána a filmet, na az mély nyomot hagyott benne. Nem is sejtette addig, hogy mire mondtak igent, ám ez mindent megváltoztatott.

"Amikor először láttam, és összeraktam a részleteket, az egész egy nagyon, nagyon eltérő film lett. Annyira ijesztőnek éreztem, hogy 15 éves koromig az anyukámmal aludtam csak. Rettegtem."

Ez volt az a pont, amikor a gyereksztár úgy érezte, ideje változtatni, és sokáig egyáltalán nem szerepelt horrorban.
Forrás: Dakota Johnson: Sóhajok 

Dakota Johnson borzasztóan megterhelőnek élte meg ezt a filmet, olyannyira, hogy utána kénytelen volt terápiára menni. Elárulta, hogy nagyon kemények voltak a forgatási körülmények, hiszen egy elhagyatott hotelben forgattak a hegytetőn, ami rátett a szorongására. Ő ugyanis mindig magába szívja a környezete hangulatát, azt, hogy mit éreznek a kollégák, és annyira vele maradtak az érzések, hogy csak terápiával tudott továbblépni.
Forrás: Evan Peters: Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori

Az American Horror Story sztárja rengeteg ijesztő karakter bőrébe bújt már a képernyőn, legutóbb épp Jeffrey Dahmert keltette életre a Netflix sorozatában. Utóbbi volt igazán megterhelő számára, hiába a sok tapasztalat hasonló szerepekben, a tény, hogy mindez igaz történet volt, nagyon mély hatással volt rá. Elárulta, hogy ez volt élete eddigi legkeményebb munkája, és nagyon félt attól, milyen lesz Dahmer elméjében elmerülni. Nem csoda, hogy nyomot hagyott benne a dolog!