Galéria

Emberek elmesélték, hogyan spórolnak most a vásárlások során

Forrás:

"Általában teljesen egyszerű, sajátmárkás termékeket vásárolok. Ha valami drágábbat szeretnék, az akciókat és a kuponokat keresem. Mostanában a kedvenc jeges kávém ára felment 3.48 dollárról 7.20 dollárra (1350 Ft-ról 2850 forintra) a helyi üzletekben. Ennyit nem adnék már ki érte, szóval magamnak csinálok otthon. A bolti árak nagyon magasak lettek. Elkezdtem tojást vásárolni a környéken lévő tanyákról. Sokkal nagyobb a választék, tovább megőrzik a frissességüket, és olcsóbbak is!"


Forrás: "Különböző boltokba megyek a termékekért. Például a nasikat a Trader Joe-ban [amerikai élelmiszerbolt-lánc - a szerk.] veszem meg, mert ott minden 2.99 dollár (1180 FT). Húst és zöldségeket ott vásárolom meg, ahol akciós, és mindig a sajátmárkás termékeket veszem az olyan termékekből, mint például a mosogatószer."
Forrás: "Az, hogy online rendelem meg az élelmiszert, segít, hogy alacsonyan tartsam az árakat, mert látom, hogy mennyi értékben pakoltam eddig a kosárba. Emiatt sokszor kiveszek néhány dolgot, hogy véletlenül se menjek határ fölé. De az is sokat segít, hogy előre megtervezem, mikor mit főzök, így nem vásárolok impulzívan."
Forrás: "Befejeztem a házhoz rendelgetést vacsorára vagy ebédre. Helyette nagy adagokat főzök, olcsóbb ételeket is, mint például a rakott tészta tonhallal vagy csirkével, aztán elpakolom őket ételhordókba, és reggel magammal viszem a melóba. Egész hétre elegendő tud lenni, és megóv a kísértéstől, hogy rendeljek vacsorát, ha épp nincs kedvem főzni."
Forrás:

"Olyan ruhákat vegyél, amik neked újak, például a turkálókban."


Forrás:

"Elkezdtük összegyűjteni a vizet, ami például akkor megy kárba, amikor csak várjuk, hogy felmelegedjen a víz zuhany alatt. Kisebb adagokat eszünk, és kreatívan főzünk a maradékokból is. Mindig is figyeltünk arra, hogy ne menjen sok dolog kárba. A régi ruháinkból például szőnyeget csináltunk. Megtervezzük előre, mi mindent kell elintézni, hogy hatékonyak legyünk, és spóroljunk az üzemanyaggal."


Forrás: "Unalmasan hangzik, de előre megtervezni az étkezéseket nagyon sok pénzt megspórolt nekünk. Nézd meg, mi van a fagyasztóban, a szekrényben, és abból próbálj meg főzni. Aztán, ami hiányzik még hozzá alapanyag, szerezd be a boltból, és figyelj arra, hogy minden maradékot felhasználj. Egy egész salátafejet meg kell venned, de csak a felére van szükséged? Abból lehet a holnapi saláta!"
Forrás: "'A bevételeid 10%-át mindig tedd félre' - Babilon leggazdagabb embere. Miután ezt a könyvet elolvastam, elkezdtem a fizetésem 10%-át átutalni egy másik bankszámlára. Nem nagy összeg eleinte, de idővel egészen felhalmozódik."
Forrás: "Ha valami olyat akarok venni, ami 300 dollárnál (120.000 Ft) többe kerül, várok egy hónapot, hogy megvegyem. Ha még mindig akarom ennyi idő után is, csak akkor vásárolom meg."
Forrás: "Most már mindig extra kávét főzök le magamnak otthon, majd megtöltöm az utazóbögrémet, és ezzel sikerült kiváltanom a kávézóba járást. Ez napi 6 dollárt (2300 Ft), heti 30 dollárt jelentett (közel 12 ezer forint). Ezt a pénzt inkább félreteszem az unokahúgom esküvőjére jövőre."
Forrás: "Még jobban odafigyelek arra, hogy megnézzem, mennyi a kilónkénti vagy adagonkénti ára a termékeknek, és az alapján vásárolom meg őket."
Forrás: "Elkezdtem saját magamnak megcsinálni otthon a zabitalt (szükség volt rá, mert egy időben hiány volt belőle, és rájöttem, hogy nem is nehéz). Nagyon olcsó megoldás!"