Galéria

Top 7 legbefolyásosabb divattervező

Forrás: A 71 éves Miuccia Prada a Prada vezető tervezője és a Miu Miu alapítója, akinek a vagyonát 11,1 milliárd dollárra becsülik az elemzők. Miuccia műgyűjtő, sőt egy kortárs galéria tulajdonosa is.
Forrás: A 86 éves sztártervező, Giorgio Armani vagyonát 9,6 milliárd dollárra becsülik a szakemberek. Ismert márkái mellett neve egyre gyakrabban bukkan fel az ingatlanszektorban is, több luxusszálloda és üdülőhely köthető hozzá.
Forrás: A 81 évesen is aktív amerikai divattervező és filantróp becsült vagyona nem kevesebb, mint 8,2 milliárd dollár. Habár sosem fejezte be üzleti tanulmányait, mégis korunk egyik legnépszerűbb márkájának ügyvezető elnöke és kreatív tervezője.
Forrás: A Dolce & Gabbana tervezőpárosának, Domenico Dolce és Stefano Gabbanának vagyonát 1,7 milliárd dollárra becsülik az elemzők. Az 1985-ben alapított divatház ma is a legnagyobb sztárok kedvence.
Forrás: A Valentino alapítója és kreatív tervezője kis római kereskedőként indította el saját vállalkozását, ami aztán gyorsan világhírű lett. A 89 éves divattervező becsült vagyona: 1,5 milliárd dollár.
Forrás: Az 54 éves Torry Burch a L.L.C. kreatív vezetője, és a világ száz legbefolyásosabb nője között jegyzik. Tavaly együttműködést kötött a Shiseido kozmetikai céggel. Becsült vagyona: 900 millió dollár.
Forrás: A 78 éves Calvin Klein 700 millió dolláros vagyona a lista hetedik helyére volt elegendő. Neves vállalatát alig 26 évesen, 1968-ban alapította, amit később a Phillips Van Heusen Corp vásárolt fel, de máig Calvin Klein a kollekciók kreatív tervezője.