Galéria

5 sztár, aki tagja a szcientológiai egyháznak - És 5, aki már kilépett

Forrás: A színész, aki A hangya filmek imádott karakterét alakítja, még 2000-ben lépett be a szcientológiai egyházba. Erről nagyon ritkán nyilatkozik, de elmondása szerint az egyháznak köszönheti, hogy felhagyott az alkohollal - nem tartotta magát alkoholistának, de többet ivott a kelleténél. A megtisztítás segített neki abban, hogy józan maradjon, de nekik köszöni azt is, hogy jobb színész lett, és jobban megérti ma a forgatókönyveket. Amikor egy interjúban a The Guardian azt kérdezte tőle, mi a véleménye a rengeteg kritikáról és negatív visszhangról, ami a szcientológiai egyházat éri, annyit felelt: "ilyeneket nem olvasok."
Forrás: A színésznő kilépése óta nagyon nyíltan mesélt mindenről, ami a szcientológiai egyházban történt vele, és az egészre szektaként hivatkozik. Leah Remini úgy véli, a felső vezetésben lévő, komoly bűnöket elkövető embereknek ideje lenne megbűnhődni, és gyakran száll vitába azokkal a sztárokkal, akik mai napig tagok.
Forrás: Ki gondolná, hogy A szolgálólány meséjének sztárja, Elisabeth Moss tinédzser kora óta tagja az egyháznak? Persze nem meglepő, ha téged is váratlanul ért az infó, hiszen a színésznő szinte sosem nyilatkozik ebben a témában. Egyszer a New Yorkernek mesélt egy kicsit, az interjúban pedig felfedte, hogy szerinte a szcientológiai egyházat sokan félreértik és nem olyannak látják, mint amilyen valóságban. "Ez nem egy nagyon elzárkózott vallás. Ez egy hely, ami nagyon nyitott, és bárkit szívesen látnak, aki többet szeretne megtudni róla."
Forrás: 2012-ben, amikor Katie Holmes beadta a válókeresetet férjével, Tom Cruise-zal szemben, a színésznő kilépett az egyházból is. De ezt elég kemény menet előzte meg. A színésznő lenyomozhatatlan telefonokat és laptopokat használt, hogy véletlenül se keltse fel Cruise vagy az egyház figyelmét, és mindent elkövetett, hogy lánya utána vele maradhasson. Azt nem tudni, mennyire volt aktív tagja az egyháznak a házasságuk alatt, de tekintve, hogy Tom Cruise nagyon régóta tag, így valószínűleg őt is mélyebb berkekbe vitte magával.
Forrás: A színész egyike a legmagasabb szintű tagoknak, és több interjúban is megvédte már az egyházat. Tom Cruise-t egyébként első felesége, Mimi Rogers vitte be a közösségbe még 1986-ban, és 1990-ban derült ki nyilvánosan a dolog, amit 1992-ben erősített meg. 2016-ban az ITV-nek mesélte el, hogy filmes karrierjét az egyháznak köszönheti, és nélkülük sosem lehetne ott, ahol most van. És, mint az kiderült, a színész többek között vallása miatt nem találkozik lányával, Surival. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz többet.
Forrás: Akárcsak Katie Holmes, úgy Nicole Kidman is tagja volt a szcientológiai egyháznak Tom Cruise-zal való házasságuk során. A színésznő több kurzusra is jelentkezett, és nagyon gyorsan haladt felfelé a spirituális ranglétrán. Végül, amikor elváltak, felhagyott a szcientológia gyakorlásával, miközben fogadott gyermekeik tagok maradtak. Ez az oka annak, hogy mára nincs közöttük semmilyen kapcsolat.
Forrás: Az egykori Superman, aki 2004-ben hunyt el, saját memoir-jában fedte fel, hogy fiatalabb korban jelentkezett és pár kurzuson is részt vett. Azonban elárulta, hogy volt egy olyan óra, ami teljesen elvette a hitét az egésztől: ezen az órán korábbi életükből kellett emlékeket előidézni, és Christopher Reeve úgy döntött, egy régi görög mitológiát ad elő sajátjaként. Elhitték neki, és ezzel számára hitelét vesztette az egyház, így végül még idő előtt kilépett, és nem ment végig a beavatási folyamatokon.
Forrás: 2010-ben a Vanity Fairnek mesélt a színésznő arról, hogy ő gyakorló szcientológus. Édesapja, Geoffrey Lewis szintén az volt, szóval mondhatjuk úgy is, hogy lánya beleszületett az egyházba. Bár ritkán nyilatkozik, de úgy tudni, mai napig tagja az egyháznak.
Forrás: Plusz egy infó: a pletykák szerint akkor, amikor Brad Pittel randizgatott, a színész maga is végigment néhány beavatási kurzuson, de később úgy döntött, hogy mégsem szeretne tag lenni. Ezt a pletykát sosem erősítették meg, így ő csak plusz egy főként szerepel a listánkon!
Forrás: Laurát sokan az Orange is the New Blackből és az Azok a '70-es évekből ismernek, ám azt kevesen tudják, hogy a színésznő 1999-ben csatlakozott a szcientológiai egyházhoz. 2021-ben árulta el, hogy valójában már évek óta nem tagja, vélhetően 2016 körül lépett ki. Ezt megelőzően egyébként pozitívan nyilatkozott mindig az egyházról, de miután kilépett, szinte semmit sem osztott meg, ezzel pedig eléggé felbosszantotta Leah Reminit, aki kilépése után nyíltan beszélt a rengeteg bántalmazásról, ami érte őt.
Forrás: A színész még 1975-ben csatlakozott a szcientológiai egyházhoz, és egyike a legsikeresebb tagoknak. Elmondása szerint semmi rosszat nem tud mondani rájuk, rengeteget köszönhet nekik. Amikor viszont felesége elhunyt, több hír is felröppent, miszerint John Travolta kissé elhatárolódik az egyháztól, ám erről azóta sem tudni többet.