Galéria

4 romantikus történelmi sorozat a Netflixen, amibe azonnal bele fogsz szeretni

Forrás:

Ez a történelmi sorozat nem egyértelműen nevezhető romantikusnak, hiszen a történet elején szerelemről és perzselő szenvedélyről sajnos szó sincs. A fehér hercegnő sorozat éppen attól különleges és egyedi, hogy hiteles képet ad a Tudorok koráról.

A sorozat alapvetően a fehér rózsák és a vörös rózsák, avagy a York-ház és a Tudor-ház közötti harcra és versengésre épül.

York Erzsébet és VII. Henrik király között létrejön egy érdekházasság, azonban a kapcsolatuk mélyére nézve ez egy se veled, se nélküled kapcsolat lesz.

Állandó ellentétek, családi viszályok és izgalmas fordulatok teszik ellenállhatatlanná és olyan lenyűgözővé ezt a sorozatot. Személyes benyomásom, hogy a teljes sorozat alatt fenntartotta az érdeklődésemet minden egyes karakter.

Habár Erzsébet és Henrik házasságát egyáltalán nem fűti vad vágy, az idő előre haladtával érdekes szeretet és egyfajta kapocs alakul ki közöttük. Egy olyan kapocs, amelyet a néző meghatottan és sokszor meghökkent nyugalommal szemlél.

Vajon mivé leszünk, ha szülők leszünk? Összeköthet két ősi ellenséget a vér és a közös utód? Hogyan lehet igaz szerelem és szenvedély nélkül élni egy sötét királyi házban, ahol a legkisebb hibáért is hatalmas büntetés jár?

Ezekre a kérdésekre kerestem és találtam válaszokat A Fehér hercegnő sorozat megnézése után. Neked is szívből ajánlom, ha érdekel Anglia búskomor, ám annál tanulságosabb múltja!


Forrás:

Az előző történet kapcsán más címmel és cselekménnyel folytatódik a sorozat, habár a szereplők már nem ugyanazok és jóval idősebben is mutatkoznak A spanyol hercegnő című sorozatban.

Őszinte leszek: ennyi szenvedélyt és vad vágyakozást talán még egyik történelmi filmben sem tapasztaltam, mint A spanyol hercegnő című sorozatban. A sorozat főszereplője Aragóniai Katalin, akit már kiskorában odaígértek az angol trónörökösnek, Artúrnak.

A herceg és a hercegnő bimbózó majd hanyatló viszonyával kezdődik a sorozat, majd hamar izgalmas és romantikával fűtött fordulat következik: Katalin szerelmes lesz Artúr testvérébe, Harry hercegbe.

Gyász, fájdalom, igaz szerelem, büszkeség, küzdelmek és hihetetlen nagy erő. Mindezt mutatja be A spanyol hercegnő című sorozat, helyenként pedig olyan szarkasztikusan és furcsán mutatja be két szerelmes viszonyát, hogy elkezdünk kételkedni: vajon tényleg ilyennek kell lennie az igaz szerelemnek?

A személyes kedvenc karakterem Katalin hercegnő, akit megszállottan hajt a hercegnői, majd királynői kötelességtudat és a vágy az iránt, hogy igaz szerelemre találjon.

Amikor pedig nagy harcok, kegyetlen hazugságok és ijesztő átkok ellenére is létrejön az áhított szerelmi frigy, tiszavirág életűvé válva pár év alatt az enyészeté lesz.

Katalin lenyűgöző, nagyon erős és büszke nő. Olyan nő, akit rengeteg fájdalom, megaláztatás és tragédia ér, mégis erős marad. Katalin királyné éppen az a nő, akire mindannyian hasonlítani szeretnénk. Igazi példakép, aki megérdemli, hogy méltó módon emlékezzünk rá ezzel a nagyszerűen felépített, csodálatos sorozattal!


Forrás:

Ha szereted a történelmet és a régi korokban játszódó filmeket, azonban most valami bájos sorozatra vágynál, akkor válaszd A castamari szakácsnő című netflixes sorozatot!

A gasztronómia szeretete és a különleges fogások megadják a sorozat alapvető báját és szerethető hangulatát, amely minden érző szívet magával ragad.

A történet egy szegény sorsú szakácsnőről, Claráról szól, aki a spanyolországi Castamar hercegi család birtokán teljesíti szakácsnői munkáját. Minden egyes ételnek, amelyet elkészít, lelke van! Páratlan tehetséggel rendelkezik, emellett pedig nagyon szerény és visszahúzódó természetű. Helyzetét megnehezíti a pánikbetegség, amely abban a korban sokak számára még teljesen ismeretlen volt.

Mint minden régi filmben, itt is fellobban a tiltott szerelem, méghozzá Castamar hercege és Clara között. Titkos találkák, hivatástudat, apró hazugságok és soha ki nem mondott vágyak teszik még izgalmasabbá ezt a sorozatot, a végén pedig csak annyit kérdezünk: Ugye van folytatás?

Ez a sorozat elbűvölő, könnyed és tele van olyan tanulságokkal, amelyeket a mai világ embere talán elsőre meg sem ért. Számomra igazi felüdülés volt A castamari szakácsnő. Egy olyan történet, amelynek hatására elkezdtem hinni abban, hogy ha nagyon hiszünk valamiben, előbb-utóbb el is érhetjük azt!


Forrás:

Ha odáig vagy a koreai sorozatokért és mindened a fékezhetetlen és csöpögős romantika, akkor A király szerelme című sorozat nem csak a székedbe fog szegezni, de olyan érzéseket ébreszt majd benned, hogy Te is meglepődsz!

Amikor elkezdtem nézni ezt a sorozatot, őszintén szólva nem vártam tőle túlságosan sokat. Az első epizód érdekes volt, de nem annyira győzött meg, viszont elhatároztam, hogy tovább folytatom, hátha kisül belőle valami lenyűgöző. Hát így is lett. 

A király szerelme az igaz szerelem megtalálásáról szól és arról, hogy ha rátalálunk erre a különleges érzésre, akkor nem szabad elengedni! Bármilyen nehezek is legyenek a körülmények, bármennyi akadály gördüljön is elénk, a szerelem minden harcot megér!

A történet Csoszon királyságában játszódik, ahol a koronahercegről kiderül, hogy nő! Ezt a titkot kell fenntartania ennek a gyönyörű nőnek, miközben mindenkivel el kell hitetnie, hogy férfi és alkalmas az uralkodásra.

A helyzetet csak nehezíti az a tény, hogy gyermekkori szerelme is az udvarban kap munkát és mivel érzi a koronaherceg és a közte lévő romantikus vibrálást, nehezen tud csak uralkodni az érzésein.

Megható, tanulságos és nagyon gyönyörű sorozat A király szerelme. Éppen olyan, mint amilyen szerelemre tudat alatt mindannyian vágyunk!

Nézd meg Te is és ne lepődj meg, ha állandóan sírni fogsz a meghatottságtól!