Galéria

6 film improvizáció, ami megérdemli az Oscar-díjat

Forrás: Az a rész, ahol Matthew McConaughey és Leonardo DiCaprio karakterei énekelnek, vagy inkább dúdolnak egy dallamot, közben pedig mellbe veregetik magukat, teljesen más volt. De Matthew úgy döntött, hogy rögtönöz, és elkezdte azt a rituálét, amelyet a való életében használ a kikapcsolódás érdekében. DiCaprio pedig pedig röhögve követte a példáját.
Forrás: Joseph Gordon-Levitt valóban leborotválta a haját a forgatás alatt, ami mellesleg nem is volt beleírva. Seth Rogen rémült arca mindent elmond.
Forrás: A jelenetben részt vevő színészek szerint a Voldemortot alakító Ralph Fiennes minden felvételben máshogyan mondta el beszédét, hogy valódi reakciókat váltson ki. Matthew Lewis (Neville Longbottom) bevallotta, hogy Fiennes viselkedése segített neki abban, hogy valóban gyűlöletet érezzen Voldemort iránt, és jobban játssza a szerepét.
Forrás: Sok vicces jelenet van ebben a filmben, de nem mindenki tudja, hogy nem mindegyiket írták bele. Például abban a jelenetben, amikor Peter Quill megkérdezi, hol van Gamora, Tony Starknak azt kellett volna mondania: „Van egy jobb kérdésem: Ki az a Gamora?” De a színész Dave Bautista (Drax) hirtelen azt mondta: „Van egy jobb kérdésem: Miért Gamora?”
Forrás: A pszichiáter - akit Robin Williams formált meg - története néhai felesége kis tökéletlenségéről („Mindenféle sajátosságai voltak. Tudod, álmában fingott. Egyik éjszaka olyan hangos volt, hogy felébresztette a kutyát.”) Williams improvizációja volt. Matt Damon nevetése ezért teljesen valóságos ebben a jelenetben. És ha alaposan megnézed, láthatod, hogy a kamera remeg, mert az operatőr sem bírta ki nevetés nélkül.
Forrás: A jelenet forgatása közben Dustin Hoffman kínos helyzetbe hozta magát: a színész véletlenül fingott a telefonfülkében, de Dustin és Tom Cruise is úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna.
Forrás: A forgatókönyv szerint Han Solonak azt kellett volna mondania, hogy „én is szeretlek”, miután Lea is ezt mondta, de ez a sor túl primitívnek tűnt Harrison Ford számára, ezért inkább azt mondta: „Tudom”
Forrás: Nem volt ugrás a forgatókönyvben, de Ryan Gosling úgy gondolta, hogy ez illik a jelenetbe. Ez az ötletet azért pattant ki a fejéből, mert a színész sokszor csinálta ezt barátaival bárokban és klubokban.
Forrás: A macska sosem volt beleírva a forgatókönyvben, de egyesek szerint a forgatáson véletlenül megjelent a kis négylábú és Marlon Brando ölébe ugrott. A színésznek nem volt más választása, mint hogy Don Corleone szerepében csinálja végig az amúgy nagyon is kellemetlen beszélgetés.