Galéria

Híres emberek, akik bántalmazás áldozatai voltak

Forrás:

“Gyermekként tanúja voltam az anyám elleni ismétlődő erőszaknak, az apám által okozott rémület és nyomorúság pedig olyan volt, hogy sokszor úgy éreztem, ha sikerülhetett volna, megöltem volna.”

Stewart nemcsak gyerekként érezte úgy, hogy nincs hova mennie segítségért, de azt is elmondta, hogy a hatóságok gyakran elnézik az erőszakot, sőt általános az áldozathibáztatás.


Forrás:

A csillogás és a korai karrier mögött komoly abúzus húzódott az aranytorkú díva elmondása szerint. Apja rengeteg atrocitást követett el ellenük, és a traumák végigkísérték felnőtté válását. Aguilera elmondta, hogy kapcsolata férjével, Jordan Bratmannel segített neki végre megtörni a bántalmazási kört.


Forrás:

Évekig szemtanúja volt anyja bántalmazásának, de ő nem kért segítséget, Halle Berry pedig tétlennek érezte magát. Mivel megvolt nagyjából mindenük, senkinek nem tűnt fel, mi megy a háttérben. Hosszú évekbe telt rendbe tennie lelkét.

„A családon belüli bántalmazás elpusztítja a túlélők önérzetét, kétségbe vonva a jó döntések meghozatalának képességét, és megrendíti az önbecsülésüket.”


Forrás:

Hollywood történetének egyik legkeményebb tárgyalása zajlik most, ahol rengeteg meglepő részletre derült sor. Többek között arra is, hogy Amber Heard megütötte volt férjét, Johnny Deppet.

A színész pedig gyerekkorában is rengeteg bántalmazást szenvedett el, erről is a tárgyaláson vallott. Elmondta, hogy testvéreivel folyamatosan édesanyja agressziójának elszenvedői voltak, kegyetlen volt, és nagyon sokszor megverte őket. Volt, hogy magas sarkú cipővel vagy telefonnal vágta fejbe gyermekeit, és sosem tudták, mi fog történni, ha anyjuk megjelent a szobában.


Forrás:

A gyönyörű latin származású sztárt tinédzserkori párja verbálisan és fizikálisan is közel egy évtizedig bántalmazta. A színésznő hallgatott, mert úgy vélte, ez szégyellni való dolog. Manapság karrierje mellett férjével együtt okleveles lekészként segít a hasonló helyzetbe került fiataloknak.


Forrás:

A színész, producer, forgatókönyvíró nem is egy szörnyű eseményt szenvedett el gyermekként. Apja súlyos erőszaktevő volt, mindenre a verés volt a válasza. 10 évesen egy barátja édesanyja zaklatta szexuálisan, korábban pedig nagyanyja ammóniában fürdette meg, hogy elmulassza Tyler allergiáját. Ő önmaga miatt megbocsátott és a művészetekben nyert menedéket.


Forrás:

Diane Sawyernek adott interjúban beszélt a gyönyörű színésznő azokról az eseményekről, amiket gyermekként élt át. Apja, Charles erőszakos alkoholista volt. Egy este ismét részegen tért haza, és lövöldözni kezdett a házban. Theron anyja, Gerda visszalőtt és megölte a férfit. Így ért véget az évek óta tartó terror.