Galéria

Emberek, akik biztonsági kamerákat felügyelnek, elárulták a legfurább dolgokat, amiket valaha is láttak

Forrás: "A biztonsági felvételeken leginkább szexelő embereket láthattam. Mindig be kellett kapcsolnom a mikrofont, és szólni nekik, hogy hagyják abba, vagy ki lesznek dobva... a kollégiumi edzőteremből..."
Forrás: "Egy nagyobb elektromossági cégnél voltam biztonsági koordinátor, és épp karbantartási munkát végeztem hajnali háromkor egy random vasútállomáson, amikor ránéztem a kamerára, és láttam egy pasast, aki négykézláb evett egy ŐZT a vasúti sín kellős közepén. Néztem úgy kábé 10 percig, majd szóltam a másik srácnak, akivel együtt dolgoztunk műszakban, de mire visszaértünk, már elment a férfi. Visszatekertem a felvételt: a fickó egyszer csak abbahagyta a tetem falatozását, letörölte az arcáról a vért, és bement az erdőbe, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga."
Forrás: "Egy időben olyan apartmanban laktam, aminek közös volt az erkélye a szomszédokkal. A biztonsági kamera folyamatosan ment, és egyszer rajtakaptam a szomszédom haverjait, ahogy elsétáltak a növényeim mellett, megálltak, majd elkezdtek játszani velük hajnali háromkor. Ártalmatlan volt, de furcsa, egyértelműen be voltak állva."
Forrás: "Egy állatorvosi klinikán dolgozom, minden helyiségben van kameránk. A saját biztonságunk érdekében, valamint a felelősségvállalás miatt is, illetve így biztosítani tudjuk a klienseknek, hogy ha szükségük van bármire, látjuk. A kamerákon keresztül pedig jó néhány elaltatást is láttam már. Általában a teljes család ott van a gyerekekkel együtt, akik búcsút vesznek a kutyától, ölelik és puszilgatják őket. Láttam már idős embert ringatni az elhunyt kisállataikat. De nemrég nagyon fura jelenetnek voltam tanúja. Bejött egy férfi, hogy a beteg cicáját szeretné elaltatni, és hagytam, hogy egyedül legyen a cicával a helyiségben előtte - mindig hagyjuk - így volt elegendő lehetősége a macskával lenni. Az eutanázia után néztem a kamerát, hogy lássam, mikor áll készen a távozásra. Erre elővette a telefonját, lőtt pár szelfit az elhunyt cicával, és kisétált."
Forrás: "Gyorsétteremben dolgoztam menedzserként. Egy éjszakai műszakos kolléga panaszkodott, hogy két másik alkalmazott minden éjszaka eltűnik fél órára. Elővettem a biztonsági kamerákat. Kiderült, hogy a lány orálisan kényeztette a srácot. Mindkettőt ki kellett rúgnom. Szívás volt, mert éjszaka be kellett ugranom helyettük, míg nem találtam helyettest."
Forrás: "Nem vagyok biztonsági, de egy bankban dolgozom, és a munkám egyik része, hogy reggelente megnézem a kamerafelvételeket. Múlt héten láttam egy riasztást a hátsó bejárati kameránál, szóval megnéztem a videót. Egy férfi előre-hátra járkált a bejárati ajtó és a hátsó ajtó között hajnali háromkor, 20 percen át. Pár percenként megállt, odament az ajtóhoz, belebámult a kamerába, majd visszament. Egy kocsi végül megjelent, ez biztos megijesztette, mert elfutott és nem jött vissza."
Forrás: "Volt egy irodai 'szellemünk.' A HR felhívott minket, hogy vegyük elő a biztonsági felvételeket a korábbi éjszakáról, mert valaki a kukát felborította és kiöntötte, és szerették volna szembesíteni vele a tettest, aki szerint jó ötlet volt kiönteni a papírhulladékot. Összeszedtük a fájlokat, elkezdtük lejátszani 16-os sebességgel, míg nem láttuk a kukát már felborulva. Ekkor visszatekertük, lassítva lejátszottuk, hogy lássuk ismét. Majd ezután még egyszer, képkockáról képkockára, de egyszerűen nem volt külső behatás. Senki sem ért hozzá a kukához. Senki, sem a takarítók, sem a biztonságiak nem is jártak ott hat órán belül. Egyszerűen csak felpattant, és kiömlött belőle a papír magától. Végül tektonikai mozgásként könyveltük el: valóban egy nagyobb törésvonalon helyezkedtünk el, és bárez  nem annyira aktív, mint a legtöbb, mikro-földrengések léteznek."
Forrás: "A régi munkahelyem egy forgalmas főutcán volt, amiből nyílt egy kis mellékutca. Nyitott volt a garázsunk a sikátorra nézve. Gyakran láttunk videón embereket szexelni, illegális szereket árusítani, stb... De egyszer, reggel olyan 7-8 fele, egy férfi megjelent az utcában, megállt, bement a garázsba, meggyújtott egy gyertyát, a fal mellé állította, és elsétált. Mikor beértünk, furcsálltuk, hogy miért van egy random meggyújtott gyertya a helyiségben. Megnéztük a felvételt, és még több kérdésünk lett."
Forrás: "Nem vagyok biztonságiőr, de az édesapám egy biztosítónál dolgozik, és pár éve segítettem neki megnézni néhány felvételt, mert egy plázát védtek egy per során. A nő azért jelentette fel a plázát, mert megcsúszott a vizes padlón, ahol nem volt kiírva, hogy 'vigyázz, csúszik.' A felvételen láttuk a nőt, ahogy megáll, kivesz egy flakon vizet a táskájából, kiönti maga elé, majd belelépett és 'elcsúszott.' Mondanom sem kell, elvesztette az ügyet."