Galéria

6 furcsa szabály, amelyet a híres emberek alkalmaznak a gyereknevelésben

Forrás: Ha nem szeretnéd, hogy a gyerekeid manapság leragadjanak a képernyő előtt, akkor kreatívnak kell lenned. Úgy tűnik, ez nem jelentett problémát Jennifer Lopez számára. A szülői politikájára akkor derült fény, amikor közzétett egy imádnivaló Instagram-képet, amelyhez a következőt írta: "Ezt úgy hívjuk, hogy...Sunday Funday". A képen az egyik gyereke táblagépet, a másik pedig laptopot használt. Az énekesnő szerint nála remekül bevált az a módszer, hogy csak vasárnap engedi a gyerekeit az okos eszközök közelébe. Ezzel a szabállyal ugyanis nem vonja el a figyelmüket a tanulásról.
Forrás: Mindannyian emlékszünk, milyen jó buli volt a barátnőnknél aludni egyszer-egyszer, ám ezt Cardi B már nem így gondolja. Az énekesnő szerint annak idején az édesanyja is megtiltotta neki, hogy ottalvós bulikba menjen, de ő így is kiszökött. Emiatt pedig rossz társaságba került.
"Ha olyan gyakran engedett volna ki, ahányszor csak akarok, valószínűleg meghaltam volna, vagy felvágták volna az arcom. Vagy tinédzser anya lettem voltam.”

Forrás: Amikor a gyerekek valami rosszat tesznek, a szülők általában meg is büntetik őket. Smithék azonban egyáltalán nem büntették meg a gyerekeiket. Will egy interjújában elárulta, hogy Jada és ő hagyták, hogy a gyerekek maguk válasszák meg a büntetés típusát. A sztárpár azt akarta ezzel erősíteni a gyerekeikben, hogy mindig felelősek legyenek a tetteikért.
Forrás: Ez a szabály furcsának tűnhet, de ennél többről van szó. Lively egy interjúban elmagyarázta, hogy miért kerüli a férfi névmások használatát gyerekeik előtt a férjével együtt, akárcsak a főnök szót: a színésznő abban a szellemben szeretné nevelni a gyerekeit, hogy egyenlőek egymással és másokkal szemben is. Azt igyekeznek ezzel a furcsa szabállyal továbbá erősíteni bennük, hogy nincs olyan, hogy lehetetlen. És, ha nem akarnak főnököt, akkor váljanak saját maguk főnökévé.
Forrás: Kourtney híres arról, hogy egészséges életmódot folytat, szinte már megszállottan. Ezt pedig a gyerekeinek is igyekszik megtanítani. A celebnő egy bejegyzésében árulta el, hogy ki van tiltva a házából a mikrohullámú sütő és a gyerekeinek is megvan tiltva, hogy azt használják, bárhova mennek. Ehelyett kenyérpirítót vagy tűzhelyet használ, ha ételt kell melegítenie.  „Amikor megszületett Mason, rengeteg egészséggel kapcsolatos kutatást végeztem, és úgy döntöttem, hogy megszabadulok a mikrohullámú sütőmtől. Azt olvastam, hogy a műanyag edényekből származó méreganyagok újramelegítéskor átkerülhetnek az ételbe (ez vonatkozik a BPA-mentes műanyag edényekre is)."
Forrás: Az egyik legfurcsább szabályuk, hogy éjszakára bezárják egyik lányukat a hálószobába. Állításuk szerint ezt azért csinálták, mert nem akart aludni a gyermek, és ezzel a másik lányukat sem hagyta pihenni. Egy gyerek pszichológus ajánlotta nekik ezt a módszert, ami be is vált.