Galéria

13 színésznő, aki megpróbált Marilyn Monroe bőrébe bújni

Forrás: Ez az életrajzi film Monroe sztársághoz vezető útját mutatja be, Misty Rowe főszereplésével.
Forrás: A 80-as évekbeli tévéfilm középpontjában Monroe sztársághoz vezető útja, valamint ügynökével, Johnny Hyde-dal és három férjével: James Doughertyvel, Joe DiMaggióval és Arthur Millerrel való kapcsolata áll.

A szőke szépségét az a Catherine Hicks alakította, aki később a Hetedik mennyország című sorozattal vált világhírűvé.
Forrás: Ez a különös történetszállal átszőtt alkotás azzal a gondolatmenettel játszik el, hogy mi lenne akkor, ha egy fizikaprofesszor, egy hollywoodi sztár és annak baseball-sztár férje, illetve egy szenátor együtt ragadna egy New York-i szállodai szobában. Bár ezen karakterek egyértelműen Albert Einsteint, Marilyn Monroe-t, Joe DiMaggio-t és Joseph McCarthyt ábrázolják, de a film soha nem mondja ki konkrétan azt, hogy őket láthatjuk a filmkockákon.

Ebben az érdekes darabban Theresa Russell alakítja a szőke színésznőt.
Forrás: A Goodbye, Norma Jean folytatásának szánták ezt az alkotást, ahol a narrátor szerepét Marilyn gyilkosa tölti be.
Ezúttal pedig Paula Lane-t láthatjuk a díva szerepében.
Forrás: Szinte hihetetlen, de a filmben látható Susan Griffiths (ő egyébként egy kicsit kakukktojás, mert ő inkább csak hasonmás, nem színésznő) karrierje során összesen 12-szer bújt Marilyn Monroe bőrébe. Többek közt ő keltette életre őt a Ponyvaregényben, illetve a Quantum Leap - Az időutazó, az Időzsaru, vagy a Jog/Ászok című sorozatokban.
Forrás: Ez a mű a díva Robert F. Kennedyhez és John F. Kennedyhez fűződő viszonyát mutatja be Melody Anderson főszereplésével.
Forrás: Itt egy filmmel rögtön két színésznőt is hoztunk a listába! Az alkotás az egykori ikon múltját és jelenét tárja a nézők elé, így láthatjuk őt Norma Jeanként és Marilyn Monroe-ként is. Fiatalabb énjét Ashley Judd, míg a befutott sztár oldalát már Mira Sorvino kelti életre.
Forrás: Az 1950-es, 1960-as években híressé vált Rat Pack (Patkányfalka) előadóművész csoportról szóló alkotásban olyan ikonikus figurák kelnek életre, mint Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Ava Gardner, vagy Peter Lawford, és persze Marilyn, akit ezen esetben Barbara Niven játszik el.
Forrás: Ez az elődje a most megjelenő alkotásnak, ami szintúgy Joyce Carol Oates 2000-ben megjelent, azonos című könyve alapján készült. A közel 20 évvel ezelőtt kiadásban Poppy Montgomery keltette életre Marilynt.
Forrás: Talán mind közül ez a legismertebb film a listán. Michelle Williams alakításáért egyébként Oscar- és BAFTA-jelölést is kapott.
Forrás: A szőke szépség egy pszichiáter segítségével bontogatja ki életének különböző kis fejezeteit. Ami azt illeti, ennyi sztori után is tudott Kelli Garner játéka újat mutatni.
Forrás: Végezetül pedig Ana de Armast se szeretnénk kihagyni a listából, akinek játéka, ha hinni lehet a megannyi pozitív kritikának, minden bizonnyal a rajongókat se hagyja majd hidegen.