Édesburgonyás-zabpelyhes pizza alaprecept
Hozzávalók a pizza alaphoz (két személyre): 1 db közepes méretű édesburgonya, 1 db tojás, 2/3 csésze zabpehely, só
Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Pucold meg, majd darabold fel az édesburgonyát és a zabpehellyel, tojással, sóval együtt öntsd bele egy robotgépbe.
Ha úgy látod, hogy már megfelelő az állaga, öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kézzel vagy kanállal egyengesd el a masszát a sütőpapíron, körülbelül ujjnyi vastagra, majd formázd kör alakúra. Tedd a sütőbe, 200 fokra, nagyjából 25-30 percre.
Ezután vedd ki a sütőből és fordítsd meg a tésztát, majd óvatosan vedd le róla a sütőpapírt és tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy ez az oldala is ropogósra süljön.
Amíg sül, aprítsd fel a pizzafeltéteket. (Én brokkolit, kaliforniai paprikát, lilahagymát, és mozzarellát választottam hozzá.)
Szépen rendezgesd el rajta a feltéteket és mehet is vissza a sütőbe, míg jól ráolvad a sajt.