Galéria

Édesburgonyás-zabpelyhes pizza alaprecept

Forrás:

Hozzávalók a pizza alaphoz (két személyre): 1 db közepes méretű édesburgonya, 1 db tojás, 2/3 csésze zabpehely, só 


Forrás:

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Pucold meg, majd darabold fel az édesburgonyát és a zabpehellyel, tojással, sóval együtt öntsd bele egy robotgépbe.


Forrás:

Ha úgy látod, hogy már megfelelő az állaga, öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.


Forrás:

Kézzel vagy kanállal egyengesd el a masszát a sütőpapíron, körülbelül ujjnyi vastagra, majd formázd kör alakúra. Tedd a sütőbe, 200 fokra, nagyjából 25-30 percre.


Forrás:

Ezután vedd ki a sütőből és fordítsd meg a tésztát, majd óvatosan vedd le róla a sütőpapírt és tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy ez az oldala is ropogósra süljön.


Forrás:

Amíg sül, aprítsd fel a pizzafeltéteket. (Én brokkolit, kaliforniai paprikát, lilahagymát, és mozzarellát választottam hozzá.)


Forrás: Újra vedd ki a sütőből és kend meg paradicsommártással, majd fűszerezd kedved szerint, bazsalikommal, oregánóval.
Forrás:

Szépen rendezgesd el rajta a feltéteket és mehet is vissza a sütőbe, míg jól ráolvad a sajt.


Forrás: Fogyasztásra kész!