Galéria

Hírességek, akik szorongással, pánikbetegséggel küzdenek

Forrás:

"Szorongásom van, mindig is szorongásom volt" - mondta Ryan Reynolds a New York Times-nak 2018 májusában.

A Deadpool színésze azt mondja, hogy egy erőskezű apával felnőni gyerekként nagyon nehéz volt, ez pedig hatással volt rá, és felnőttkorában ütköztek csak ki igazán.

"Senkivel sem volt könnyű szót értenem. Sokszor magammal sem. Azt hiszem, a szorongásomat úgy próbáltam leküzdeni, hogy igyekeztem másokat irányítani azáltal, hogy megpróbáltam irányítani saját magam.”


Forrás:

2017 májusában egy öngyilkos merénylő megtámadta az angliai Manchester Arénát, ahol Ariana Grande lépett fel. A 25 éves énekesnő elismerte, hogy a dolgok azóta nem ugyanolyanok a számára.

"Amikor hazaértem a turnéról, nagyon vad, szédítő rosszulléteim voltak, az az érzés fogott el, mintha nem tudtam volna lélegezni" - mesélte egy interjúban.

Annak ellenére, hogy Grande csak a közelmúltban nyílt meg a szorongásáról és a poszttraumás stressz diagnózisáról, felfedte, hogy már 10 éve terápián van.


Forrás:

Az Instagram egyik legkövetettebb embereként Selena Gomez nyíltan beszélt arról, hogy a közösségi média reflektorfénye hogyan befolyásolta mentális egészségét. De a nyomás itt nem állt meg:

"A turnék nagyon magányosak számomra" - mondta a Vogue-nak 2017-ben.

„Az önbecsülésemet lelőtték. Depressziós voltam, szorongtam. Pánikrohamaim voltak, mielőtt színpadra álltam, vagy közvetlenül azután, hogy elhagytam a színpadot."

Miután pánikrohamot szenvedett a lupus diagnózisához kapcsolódó veseátültetés után, a 26 éves énekesnő dialektikus viselkedésterápiába kezdett, amely elmondása szerint teljesen megváltoztatta az életét.


Forrás:

Egy Jennifer Lawrence-szel adott interjújában Emma Stone elárulta, hogy hét éves korában kezdett szorongani.

"Ekkor kezdődtek pánikrohamaim, amelyekről elég sokat beszéltem. Az idegeid olyanok, amilyen te magad vagy. Anyám mindig azt mondta, hogy az idegeimmel a testemen kívül születtem" - mondta Stone. Miközben arról beszélt, hogy ijesztőnek tűnt mindez a számára, azt mondja, hogy "nagyon gyógyító" is volt, a terápiával és a gyógyszerekkel együtt. Stone hangsúlyozta, hogy a szorongása "valami, ami a részem, de nem az, aki vagyok."
Forrás:

A királyi család tagja nagy erőfeszítéseket tett a mentális egészségügyi küzdelmek megbélyegzésének megszüntetésében azáltal, hogy megnyílt a saját problémáiról.

Az egyik interjúban Harry herceg nyíltan beszélt a pánikrohamokról, amelyek édesanyja halála után kezdődtek nála. "Az én esetemben minden egyes alkalommal, amikor egy szobában voltam rengeteg emberrel körülvéve-ami elég gyakran előfordul- folyamatosan izzadtam, a szívem pedig hevesen dobogott - bumm, bumm, bumm, bumm , bumm - szó szerint, mint egy mosógép" - magyarázta. Csak az afganisztáni harcok után jött rá arra, hogy 28 éves korában szakmai segítségre van szüksége.


Forrás:

J.Lo úgy néz ki, mint akinek mindene megvan, de az 52 éves énekesnő elismeri, hogy az élete messze nem volt tökéletes, különösen, ha múltbeli kapcsolatairól van szó. Abban a pillanatban, amikor hétéves házassága kudarcba fulladt Marc Anthonyval, pánikrohama volt egy fotózás során, amely arra késztette, hogy véget vessen a kapcsolatnak.

"Ahogy ott ültem és próbáltam kitalálni, hogy mi legyen, a szívem ki akart szakadni a mellkasomból, és úgy éreztem, hogy nem kapok levegőt. Felemésztett a szorongás" – nyilatkozta Lopez a True Love című memoárjában. Abban az időben azt mondta, úgy érezte, hogy "megőrül", de azóta meggyógyult, és bár Alex Rodriguezzel már szakítottak, Ben Affleck mellett nagy boldogságra lelt.


Forrás:

Leonardo Dicaprio azt mondja, hogy szorongása a kis dolgokból ered, az "igazán hülye dolgokból, olyan dolgokból, amelyek egyáltalán nem idegesítenek" - mondta a Rolling Stone-nak még 2010-ben.

"Őrület, hogy az elmédből hogyan jön elő ez az egész, hogy aggódj az olyan dolgok miatt, amelyek annyira önkényesek. Jól szervezett életem van, és sokat gondolkodtam azon, amit csinálok, és akkor hirtelen összerándult a gyomrom... Csak ültem ott, és  aggódtam valami nevetséges dolog miatt. Ilyenkor meg kell állnod a nap folyamán, és azt kell mondanod: 'Egyszerűen nem éri meg ez az egész.'"


Forrás:

Lady Gaga közismerten nyíltan beszélt a mentális egészséget övező megbélyegzés megszüntetéséről. A 33 éves énekesnő és színésznő nyíltan beszélt a depresszióval, a szorongással és a PTSD-vel folytatott küzdelméről, hogy reményt keltsen másokban.

"Egész életemben depresszióban és szorongásban szenvedtem, még mindig minden egyes nap szenvedek vele" - mondta 2015-ben a Billboardnak. "Csak azt akarom, hogy ezek a gyerekek tudják, hogy az a mélység, amit emberi lényként éreznek, normális. Így születtünk."