Galéria

3+1 isteni kávés recept ínyenceknek

Forrás:

Az édes sütőtökös íz még igenis aktuális novemberben. A fűszeres sütőtök íze egyszerre édes és fűszeres és – véleményem szerint – tökéletesen illik a kávéhoz. Ha Te is szereted ezt a párosítást, akkor bátran fogyaszd vagy kóstold meg. Elkészítheted házilag, de már sok üzletben készen is be lehet szerezni.


Forrás:

A karácsonyhoz közeledve, szépen lassan bekúszik hozzánk az ünnep hangulata. A jó hír, hogy nem kell rögvest izzítani a sütőt, ha egy kis mézeskalácsos ízre vágyunk. Bátran vegyük elő a fűszereket és a kávénkat bolondítsuk meg egy kis fahéjjal, gyömbérrel, narancshéjjal. Édesítésre ezúttal mézet és ne cukrot használjunk és már készen is van a mézeskalács-hatás.


Forrás:

Az ír kávénak nem hiába van nagy hagyománya, mert pont kellemesen kávés és selymes. A tejes kávé alapba egy pohárnyi ír krémlikőr  kerüljön – aminek eleve kávés ízvilága van – így a kettő tökéletesen kiegészíti egymást!


Forrás:

Ha espresso vonalon mozogsz és valami ütősre vágysz, ezt ki kell próbálnod. Az Észak-olasz hagyományok szerint ez egy olyan espresso (azaz rövid kávé), amelyhez a hely specialitásának számító megfelelő  likőrt is hozzátöltik. Olaszországban általában egy pár csepp grappa kerül ilyenkor a kávéba. Te ki mered próbálni?