Galéria

Rejtett, ám annál mélyebb jelentésű részletek kedvenc filmjeinkben

Forrás: A ram-don tésztát Dél-Koreában jjapagurinak hívják, és az alacsony jövedelműek eszik általában. A filmben Mrs. Park, a fényűző életet élő feleség megkéri házvezetőnőjét, hogy készítsen marhahúsos ram-don tésztát. Az egyszerű tészta és a marhahús keveréke a társadalmi különbségeket szimbolizálja, ezzel is bemutatva, milyen hatalmas a szakadék közöttük.
Forrás: A főszereplő apjának kerti törpéje egész élete álmát szimbolizálja. Amikor a felesége messzire teszi a törpét, Amélie apja is félreteszi az álmait. Feláldozta őket, hogy gondoskodjon a lányáról. Később Amélie titokban elvitte magával a törpét és fényképeket küldött róla különböző látnivalókkal az apjának. Édesapja csak ekkor döbbent rá, hogy az álma, hogy világot lát, valósággá vált.
Forrás: Az egyik jelenetben Bruce Wayne kiszáll egy régi Chevrolet-ből, ami igazán különbözik a többi, modern autótól. Sokat elmond Batman személyiségéről. Különbözik a többi embertől, és nem próbál alkalmazkodni. Mindig egy számkivetett. Csak az igazságosság érdekli Gothamben.
Forrás: Belle egy egyszerű gyémánt nyaklánc helyett faágnak látszó nyakláncot visel egy selyemszalagon. Ez az ékszer a vár szokatlan építészetét és a környező erdő varázsát ábrázolja. Az ágas medál „tiszteletét fejezi ki a szeretet felé vezető, gyakran kanyargós út előtt”.
Forrás: Az autó Jay Gatsby számára nem közlekedési eszköz, hanem a státusz és a gazdagság szimbóluma. A szín pedig okkal sárga. A gazdagságot szimbolizálja, pontosabban az aranyat, ami a gazdagság jele.
Forrás: A Pennywise-t még ijesztőbbé tevő piros léggömbök sokak szemében csak csalinak tűntek a gyerekek elragadásához. Ám egy elmélet szerint Pennywise áldozatainak lelkét szimbolizálják.
Forrás: Hogy emlékezzen szülővárosára, Phoenixre, Bella Swan egy kaktuszt hozott magával. A filmek rajongói egy érdekes részletre figyeltek fel. A kaktusz vele volt az úton. A kezében tartotta, amikor belépett az apja otthonába. És az első 3 filmben mindig a szobájában lehetett látni.
De az utolsó filmben vámpír lett és miután Edwardhoz költözött, a kaktuszt többé már nem láttuk. Ezzel azt akarták jelképezni, hogy Bella örökre maga mögött hagyta halandó életét.