Galéria

5 rossz szokás, ami gyomorpanaszokat okoz

Forrás:

Koszos edények a mosogatógépben

A mosogatógépet mindig egy napon belül el kell indítanod, miután megpakoltad, ha szeretnéd elkerülni a baktériumfertőzéseket. A bacik négy napig képesek életben maradni az edényeken, szaporodnak, egyre nehezebb tőlük megszabadulni. Különösen akkor figyelj erre, ha régebbi típusú a géped. 


Forrás:

Salátával helyettesített étkezések

A friss zöldségekből készült saláták sajnos nem olyan olyan jó ebéd vagy vacsora helyettesítők, mint gondolnád, dacára a bennük található sok-sok vitaminnak. Nincs bennük fehérje, ami miatt fáradékonyabbnak érezheted magad napközben. Állandóan hideget enni szintén nem jó ötlet, ha szeretnéd elkerülni a puffadást, hasfeszülést és a görcsöket, meleg ételt is fogyassz olykor. 


Forrás:

Joghurt és túró éjszaka

A joghurt és a túró alapvetően nagyon egészséges, azonban még ezek az ételek is rosszat tesznek, ha nem a megfelelő időben eszed őket. Éjjel, lefekvés előtt például kimondottan tiltólistásak! Főleg akkor kerüld ezeket, ha gyakran érzed úgy, hogy savas a gyomrod, esetleg refluxod van. Ezek a tejtermékek túl későn fogyasztva székrekedést is okozhatnak. 


Forrás:

Rágógumi

Kutatások igazolták, hogy a túlzásba vitt rágógumizás erős hasmenéshez vezethet, ráadásul az állkapocs izmainak sem tesz túl jót. Könnyen fájdalmassá válhat a beszéd, az evés. Napi egy rágógumi pont elég. 


Forrás:

Sokféle gyümölcs együtt

A gyümölcssaláta nagyon vonzó lehetőségnek tűnik, amikor egy kis egészséges édességre vágysz, azonban könnyen elképzelhető, hogy nem tesz jót neked. Nem mindenkinek az emésztése tolerálja jól a sokféle gyümölcs együttes fogyasztását, ugyanis mindegyikben egyedi savak találhatók. Ha arra gyanakszol, hogy ez lehet a gond, edd külön az almát, banánt és kiwit.