Galéria

Ezek voltak Erzsébet királynő legnagyobb kedvencei, amiket élete végéig imádott

Forrás: Meglepő módon ő is sci-fi-rajongó volt, és már az 1960-as években imádta a Doctor Who-t, amikor a műsort először kezdték el sugározni, és amit a gyerekei is néztek. A hírek szerint kedvenc doktora a kilencedik inkarnáció, Christopher Eccleston volt. Ha a hagyományosabb televíziózásról volt szó, a királynőről azt mondták, hogy sokszor nézte a Downton Abbey-t.
Forrás: Balmoral, skót rezidenciája köztudottan a királynő kedvenc helyszíne volt, ahol ő és családtagjai minden nyarat szívesen töltöttek. "Szerintem nagyi ott a legboldogabb, azt hiszem, nagyon-nagyon szereti a Felvidéket" - mondta Eugénia hercegnő egy dokumentumfilmben, amelyet Őfelsége 90. születésnapja alkalmából készítettek.

A királynőnek férje miatt is fontos helyet foglal el a szívében Balmoral, hiszen házasságuk legszebb éveit töltötték itt.
Forrás: Amikor kislány volt a királyi óvodában, a királynőnek „jam pennies”  sütit szolgáltak fel – vagyis kenyeret és lekvárt, egy régi angol fillér méretű körbe vágva. Bár nem a legextravagánsabb finomság, a királynő felnőttként is rajongott érte. Egykori személyes séfje, McGrady szerint az uborkát, a krémsajtot és a mentát is imádta.
Forrás: Bár gyűjteménye hatalmas volt, a királynőt ritkán látták kedvenc háromsoros gyöngynyaklánca nélkül, amelyet szeretett apjától, VI. György királytól kapott, aki 1952-ben halt meg.

„Ezt a nyakláncot tartja megfelelőnek” – mondta Leslie Field, a The Queen's Jewels szerzője. "Minden nap gyöngyöt szeret viselni, mint előtte az anyja és a nagymamája. Nem hordana gyémánt nyakláncot jótékonysági ebédre."
Forrás: 1953-ban II. Erzsébet királynőt Clarins kozmetikumokat viselve koronázták meg, miután megbízták a céget, hogy készítsen egy olyan árnyalatú rúzst, amely illik Erzsébet koronázási palástjához. Egészen a haláláig rendszeresen használta a márka termékeit, és a pletykák szerint az Ever Matte púder, valamint a kéz- és körömkrém voltak a kedvencei, amiket minden nap használt.
Forrás:

A gazdag zafírtól a fényes ceruleanig köztudott volt, hogy a királynő szerette a kéket, amelynek mély gyökerei és jelentése van a királyi történelemben. A Vogue magazin 2012-es tanulmánya szerint Őfelsége abban az évben az állami események 29%-án viselt kéket. Ez pedig hatalmas jele annak, hogy ez az ő „szerencse” színe. Főleg, hogy versenyekre is ezt az árnyalatot választotta.

Legutóbb Harry és Vilmos is sötétkék öltönyben lépett a nyilvánosság elé a királynő tiszteletére.


Forrás: Darren McGrady, az uralkodó egykori személyes séfje szerint a gazdag csokis keksztorta volt a királynő kedvenc délutáni teás tortája. "Valószínűleg ez a sütemény az egyetlen, amelyet újra és újra beküldenek a királyi ebédlőbe, amíg el nem fogy" - mondta. "Ha marad is valami belőle, akkor az a Windsori kastélyba kerül, hogy ott befejezze a királynő."
Forrás: A királynőről azt mondták, hogy a „szokások rabja”, és 95 éves koráig naponta ivott egy pohár gint és Dubonnet-t közvetlenül ebéd előtt. Az orvosok azonban azt tanácsolták neki, hogy egészségügyi okokból hagyjon fel az általa preferált itallal. Ezt be is tartotta.
Forrás: Adam Lee, a Charbonnel et Walker luxuscsokoládégyártó cég vezető csokoládégyártója szerint a királynőnek "nagyon virágos ízlése volt", ha csokoládéról volt szó, méghozzá szó szerint. Bár kevés ember szereti az ilyen érdekes, sőt furcsa ízvilágot, ő mégis a rózsa és ibolya krémek nagy rajongója volt.