Galéria

Dolgozók felfedték munkahelyük nagy titkait

Forrás:

"A sült krumpli nem azért néz ki barnábban épp aznap, mert nagyon ropogós, hanem mert a menedzser lusta volt kicserélni az olajat (amit 5 óránként kéne). A házi szósz pedig csak majonéz, ketchup, paprika és uborka leve összekeverve."
Forrás:

"Két évig dolgoztam könyvtárban. Nem teszünk szert nagy bevételre a könyves vagy DVD-s bírságokból; elsősorban azért vannak ezek, hogy elrettentsenek attól, hogy késve hozd őket vissza, de amúgy hajlandóak vagyunk eltüntetni őket. Nehéz heted volt, és nem tudtál visszajönni a könyvtárba időre? Megoldjuk. Nevetve ecseteled, hogy annyira lusta vagy, hogy elfelejtetted a könyveket? Aha, ez a bírság nem megy sehova!"
Forrás:

"A péksüteményeinket elvileg 'frissen' készítjük, de gyakorlatilag mindent lefagyasztva veszünk elő, és csak felmelegítjük őket."
Forrás:

"Pizzériában dolgozom. Minél több feltétet kérsz a pizzára, annál kevesebbet tesznek rá mindegyikből, de közben ugyanaz az árat fizeted értük."
Forrás:

"Állatorvos vagyok. Napi szinten ki vagyunk téve érzelmi zsarolásnak. A távoli ismerősök, rokonok felől csak akkor hallunk, ha 'ingyen' tanács kell. A gazdáktól is megkapjuk: 'csak azért javaslod ezt, mert hozzáírhatod a számlához,' 'csak a pénz miatt csinálod,' 'ha tényleg érdekelnének az állatok, megcsinálnád (ide jöhet bármilyen műtét, vizsgálat) ingyen.' [...] Minket hibáztatnak minden komplikációért és negatív eredményért. A munkánk fizikailag, érzelmileg, mentálisan és anyagilag is kimerítő. Szóval íme a szitu: ha ingyen tanács kéne, inkább ne kérj. Nekünk is kijár a szabadság, és megérdemeljük a pénzt a szakmai tudásunkért."
Forrás:

"Egy olyan otthonban dolgozom, ahol mentálisan sérült emberek élnek. Csodálatos a munka, mert ezek az emberek tényleg nagyon kedvesek, és a csapat, akikkel dolgozom, szintén kiemelkedő - de a családtagok a legrosszabbak. A betegek rokonai vagy azt gondolják, hogy az adott személy az egyetlen, akiért felelősséggel tartozom az otthonban, vagy egyáltalán nem is érdekli őket, hogy mi van velük. Akárhogy is, ha nem csinálok meg valamit elég gyorsan a rokonok kedvéért, szidásokat és követeléseket kapok cserébe..."
Forrás:

"Egy kisváros virágboltjában dolgozom, és mondhatni utálom. Az emberek azt hiszik, hogy 'egész nap szép virágokkal játszadozunk', de ennél sokkal bonyolultabb a munka. Nekünk kell kezelni az udvariatlan vásárlókat, akik azt hiszik, kijár nekik a virág olcsón. Őszintén, a legtöbb virágcsokor és koszorú temetésekre készül, de az ünnepek alatt, például Valentin napon vagy Anyák napján... mondjuk úgy, hogy nem sokat alszunk az oda vezető egy hónapban."
Forrás:

"A fagyigép nem ment tönkre, csak takarításra van szüksége, de az meg túl sok idő."