Galéria

A 2022-es ősz 6 legnépszerűbb sminktrendje

Forrás: Ősszel és télen egyértelműen a szemen lesz a hangsúly. Ennek hangsúlyozására pedig egy jól bevált klasszikus a smokey, ami 2022-ben egy kis grunge beütést kap. Mindehhez meglehetősen egydimenziós és fakó arcszín párosul, ahogy az ajkas is maradjon teljesen nude.
Forrás: Álljunk is meg egy kicsit a klasszikusoknál, ugyanis az őszi/téli szezonban visszatér még egy nagy kedvenc. És gyakorlatilag ez az egyetlen élénk rúzs, amit érdemes elővenni, ugyanis burgundik és lilák lekerültek szinte alig-alig tűntek fel a bemutatókon. 
Forrás: A minimalizmus az elmúlt időszak legnépszerűbb trendje, és az is marad. Sőt! Az egyszerűség eddig leginkább a szem- és szájsminkre volt jellemző, de mostanra a bőrkép is teljesen letisztult, nyoma sincs már az erős kontúroknak, bronzosításnak, csontosításnak, pirosításnak.
Forrás: Van egy olyan érzésünk, hogy erre a trendre fognak a legkevesebben rákapni, ugyanakkor nem lehet nem megemlíteni, ugyanis ez az irány számos AW22/23-as bemutatón visszaköszönt. A Hardware LDN, a Rick Owens, Viktor & Rolf, a Richard Quinn, a Versace és a Burberry show-ján is ilyen look-ot kaptak a modellek.
Forrás: Igen, ez itt már a Viktor & Rolf bemutató, ám a hangsúly itt már nem a szemöldök van, hanem a pirosítón. Mint említettük, a természetesség még mindig vezet a sminkirányzatok között, ám talán épp ennek ellenpólusaként jelent meg egy másik trend is, a 80-as éveket időző erős pirosítás.
Forrás: A 80-as évek vonalán maradva érkeznek a harsány szemhéjak is minden elképzelhető színben. Ezek a szemet gyönyörködtető sminkek hoznak egy kis izgalmas hangulatot ebbe a meglehetősen sivár időjárásba.