Galéria

Szőrtelenítés: hogyan előzd meg a piros pöttyöket

Forrás:

Az első és legfontosabb, hogy mindig éles pengét használj. Tudniillik, ha a pengék tompák, sokkal inkább húzzák és nyúzzák a szőrszálakat, ahelyett, hogy vágnák őket, emellett lekaparja a bőr felső rétegét is, ezek pedig könnyedén gyulladáshoz vezethetnek.


Forrás:

Mielőtt szőrtelenítenél, mindig alaposan tisztítsd meg a borotvádat, és készítsd elő a bőrödet: puhítsd meg vízzel, és használj bőrradírt, dörzsikesztyűt, vagy szivacsot, így megszabadulhatsz ez elhalt hámsejtektől, vagyis könnyebben siklik majd a borotva a bőrödön.


Forrás:

A borotvazselék és -habok szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy megkönnyítsd a pengék dolgát, így az nem sérti majd fel a bőrödet.


Forrás:

Miután túl vagy a borotváláson, zuhanyozd át a bőrödet langyos, majd pedig hideg vízzel, ami összehúzza a pórusokat, így kisebb eséllyel tud kialakulni a gyulladás.

 


Forrás:

Mivel a bőröd ilyenkor nagyon érzékeny, a lehető legrosszabb dolog, amit csinálhatsz, ha átdörzsölöd a bőrödet egy durva törölközővel. Ehelyett inkább óvatos mozdulatokkal itasd fel róla a vizet.


Forrás:

Borotválkozás után soha ne feledkezz meg a bőrápolásról, a legjobb, amit ilyenkor használhatsz, az az aloe vera- vagy panthenol tartalmú kencék, illetve a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású olajok, mint a levendula, kókusz, teafa, vagy körömvirág. És ha lehet, minél inkább kerüld a nagyon illatos krémeket, illetve az alkoholtartalmú kencéket és a dezodorokat is. És az sem árt, ha aznap már nem mész medencébe és/vagy szaunába, de érdemes a sportot is kihagyni, ugyanis az izzadás miatt a só gyulladást okozhat a bőrödön.

 

 


Forrás:

Közvetlenül borotválkozás után inkább a bő holmikat részesítsd előnyben, amelyek nem dörzsölik ki érzékeny bőrödet. Intim szőrtelenítést éppen ezért célszerű este végezni, amikor alsónemű nélkül lehetsz.

 


Forrás:

Sajnos ez a probléma szinte elkerülhetetlen, a helyzetet pedig csak tovább rontja, ha elkezded nyomkodni az érintett területet. Ehelyett fertőtleníts le egy szemöldökcsipeszt, és óvatosan távolítsd el a szőrszálat tövestől.