Galéria

Terapeuták szerint ezeket a piros jelzéseket kell kiszúrni a kapcsolat első fél évében

Forrás: "Apró, nem túl feltűnő próbálkozások arra, hogy irányítson téged. Fura megjegyzések a barátaidra, amelyekkel az a célja, hogy idővel elszakítson tőlük. Gyanús viselkedés a pénzzel kapcsolatosan, például sosem hagyja, hogy te fizess (vagy pont, hogy mindig neked kell), vagy ha olyan megjegyzéseket tesz az anyagiakról, amelyeket hallva te nem érzed magad komfortosan. Ha nem örül annak, hogy egyedül is akarsz lenni. Ha ideges lesz, hogy nem reagálsz az üzenetére azonnal. Dühösen robban, majd hosszasan kér bocsánatot. Mellőz téged, amikor ideges vagy (például nem szól hozzád, így vitatkozik). Ezek mind annak jelei, hogy idővel sokkal komolyabb manipulációt is megkísérel, hogy parancsolhasson neked."
Forrás: "Felnőtt férfi, akinek egyetlen közeli barátja sincs."
Forrás: "Az egyik legnagyobb piros jelzés, ha egyikőtök, vagy akár mindketten úgy érzitek, hogy nem meritek megosztani egymással a fájdalmatokat, szükségleteiteket, hogy mit akartok a kapcsolatban. Figyelmen kívül hagyni valamely fél igényeit, hogy megőrizzétek az egyenlőséget, csak kis ideig fog működni. Hat hónap után érzelmileg biztonságban kell érezned magad, ha ez nincs meg, találd meg az okát, mielőtt még több időt áldoztok a kapcsolatra."
Forrás: "1.: Gyenge konfliktuskezelő képességek. Ha mindig valaki mást hibáztat, vagy akár téged, és nulla felelősséget vállal. Ha sosem kér bocsánatot vagy nem teszi meg, amíg nincs rákényszerülve. Ha dühös, és ilyenkor 'robban'. 2.: Ha sosem kérdezi meg, te mit akarsz, helyette ideges lesz és később megvetően viselkedik. [...] 3.: Ha elmondod, mit szeretnél a másiktól vagy a kapcsolattól, és ő figyelmen kívül hagyja. Ez az általad felállított határokra is vonatkozik!"
Forrás: "Birtoklásivágy. Talán cukinak tűnhet, hogy a párod mindig keres, mindig látni akar és veled szeretne lenni. De egy manipulatív, megszállott partner előbb-utóbb elkezd leszívni téged, irányítja a szabadidődet, és azt, hogy kikkel töltheted az idődet. Légy óvatos és határozott! Teljesen rendben van, ha azt mondod, 'most más dolgom van.' Egy egészséges kapcsolatban a párod megérti ezt, és szabad teret ad."
Forrás: "Figyelj arra, hogyan kezdődött a kapcsolat. Ha a párod megcsalta a korábbi társát miattad, veled is meg fogja tenni. Lehet, hogy nem azonnal; nem kizárt, hogy évekkel később, de újra meglépi. És nem csak a fizikai megcsalásról beszélek. Az érzelmi is számít. Sok kliensemnek van ilyen problémája, és az alapján, amit eddig láttam, azok hagynak fel a megcsalással, akik képesek segítséget kérni, hogy megtudják, mi okozhatta egyáltalán a megcsalásokat első körben. Persze kivételek mindig vannak, de csak néhány és ritkán."
Forrás: "Ha sose ér rá. Például, ha veled mindig csak keddtől péntekig tud találkozni, akkor lehet, hogy van másik kapcsolata is. Ha a családja távolságtartó és nem is foglalkoznak veled. Ha a telefonját a kocsiban 'felejti', amikor nálad alszik, vagy kikapcsolja, ha együtt vagytok."