Galéria

4 tulajdonság, amiből rögtön kiderül, mennyire önbizalomhiányos vagy

Forrás:

Nem tudsz nemet mondani

A barátaid imádnak, mert te vagy az, akire az utolsó pillanatban is számíthatnak, hiszen soha nem mondasz nemet semmire. Mindegy, mennyire vagy a nap végén elcsigázott, bármit kérnek, te azonnal teljesíted. Ez pedig azért van így, mert attól félsz, ha nemet mondanál, megharagudnának rád és többé nem szeretnének. Ez azonban nem így van, jelöld ki bátran a saját határaidat, ha valamire nincs időd és energiád, mondd meg nekik!


Forrás:

Kell a megerősítés

Akadnak olyanok, akik már a kisebb mértékű szorongással sem tudnak megküzdeni, ők azok, akik állandó külső megerősítést keresnek. Őket mindig támogatni, biztatni kell. Vettél egy új ruhát és azonnal meg kell mutatnod valakinek, hogy azt mondja, csini vagy benne? Ó-ó, ez bizony árulkodó jel!


Forrás:

A gondolkodásod „katasztrófa”

Mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki mindig csak a legrosszabbra tud gondolni. A társaságodban lehet, hogy éppen te vagy az? Ha előfordult már, hogy a pasid húsz percet késett a munkából, te pedig egyből azt gondoltad, tuti megcsal, akkor jól sejted, ez egy nagyon mérgező tulajdonság, amit kezelni kell. Legközelebb tudatosan gondold végig, mi lehet a késésének legpozitívabb oka, ez segíthet!


Forrás:

Másokat hibáztatsz

Fontos, hogy megmondd másoknak, ha hibáztak, esetleg megbántottak, de nagyon figyelj arra, hogy ne azért kezdj el kritizálni bárkit, hogy ezáltal jobban érezhesd magad. Ettől nem leszel jobb ember, sem szebb, sem okosabb. Ráadásul mélyen belül tudni fogod, hogy az adott személy ezt nem érdemelte meg, ezért súlyos lelkiismeretfurdalás fog gyötörni. Ez pedig csak ront az önbizalomhiányon.