Galéria

Minden idők 10 legbotrányosabb ruhája - És a történet mögöttük

Forrás: Jayne Mansfield, 1957

Ki ne ismerné az ikonikus fotót, amelyen Jayne és Sophia Loren szerepelnek? Az a bizonyos nagyon mélyen dekoltált ruha ellopta az estét, és beírta magát minden idők legbotrányosabb ruháinak körébe is. Hogy miért nézett Sophia Loren olyan morcosan Jayne-re? Az ok nagyon egyszerű: ez az este eredetileg Lorenről szólt volna, ám a színésznő ebben az estélyiben jelent meg. Valljuk be, nem volt tekintet, ami nem az ő dekoltázsára szegeződött volna!

Mint kiderült, ez ráadásul ügyes PR-húzás volt, hiszen Mansfield tudta, hogy ez a ruha megvillantja melleit, és tisztában volt azzal, hogy mindenki róla fog beszélni. Sophia Loren maga is nyilatkozott később: "Nézzétek meg a képet. Hol vannak a szemeim? Épp a mellbimbóit figyelem, mert attól félek, hogy beleesnek a tányéromba. A tekintetemen látszik a félelem. Annyira féltem attól, hogy a ruhája lerobban - BOOM! - és mindent beterít az asztalon."
Forrás: Carroll Baker, 1964

A színésznő 1964-ben a The Carpetbaggers című film londoni premierjén jelent meg ebben a nagyon is kihívó ruhában. Bár ma már úgy megszoktuk a sztároktól, hogy a vörös szőnyegen szinte semmit sem viselnek, hogy ez a ruha talán meg sem ütné az ingerküszöbünket most, de akkoriban ez kifejezetten botrányos, kihívó darabnak számított. "Próbáltam a színészkedést, de a szex mindig könnyebben eladható" - nyilatkozta a színésznő a Balmain ruha kapcsán. Állítólag az épület előtt szinte összeverekedtek az emberek, annyira szerették volna legalább egy pillanatra látni a színésznőt ebben a sokat mutató szettben.
Forrás: Cher, 1974

Az énekesnő ikonikus ruhája először 1974-ben a MET-ben került a figyelem középpontjába, de olyannyira nagy sikert aratott, hogy a TIME magazin címlapján is viselte. Bob Mackie, a dizájner később elárulta, hogy ezt követően Hollywoodban mindenki ilyen átlátszó ruhát szeretett volna magának, és rengetegen hívogatták miatta. Kim Kardashian 2014-ben másolta le az ikonikus ruhát, ebben ment a MET-gálára.
Forrás: Carrie Fisher, 1983

A Star Wars színésznője igazi szexszimbólum lett, amikor ebben a réz bikiniben pózolt a Jedi visszatérben. A ruha annyira bejött a férfiaknak, hogy még 40 év elteltével is rengeteg emlegetik úgy, mint a világ legdögösebb bikinijét.
Forrás: Kate Moss, 1993

Mindössze 19 éves volt Kate Moss, amikor egy partira olyan ruhát választott, ami mondhatni semmit sem takart alakjából. Az ezüst slip ruha teljesen áttetsző volt, melltartót nem vett fel alá, így minden tekintet ténylegesen rá szegeződött. Később Liza Bruce, a ruha készítője elmondta, hogy a ruha nem volt a valóságban ennyire átlátszó, fotón sokkal áttetszőbb volt, ezért is merte viselni Kate Moss aznap este. A modellnek esze ágában sem volt provokálni másokat.
Forrás: Jennifer Lopez, 2000

2000-ben a Grammyn egyértelműen Jennifer Lopez volt a legfeltűnőbb jelenség. Ez a zöld Versace ruha ugyanis megmutatta csodás alakját, és hiába viselte előtte már például Geri Halliwell is, Jlo tette emlékezetessé az estélyit. Nemrég egyébként újraviselte, és mindenki megállapította, hogy még jobban is áll neki, mint régen!
Forrás: Björk, 2001

Ki ne emlékezne Björk legprovokatívabb ruhájára, amit ráadásul nem máshol, mint a vörös szőnyegen viselt? A hattyút ábrázoló darabra azért esett a választása, mert nagy rajongója volt a hattyúknak ekkoriban, és menőnek találta az ötletet. 2015-ben a ruha múzeumba is került.
Forrás: Katalin hercegné, 2002

Katalin hercegnét soha többet nem láthattuk ilyen ruhában, sőt, valószínűleg ha tudta volna, hogy egy nap királyné lehet belőle, talán el sem vállalja a baráti felkérést. A hercegné 2002-ben viselte ezt a ruhát egy jótékonysági divatbemutatón, ahol nem mellesleg Vilmos is jelen volt, és állítólag rögtön bele is zúgott a csinos Katalinba.
Forrás: Lady Gaga, 2010

A ruha, amit soha, senki sem felejtett el! 2010-ben a VMA-ra viselte Lady Gaga ezt a húsokat ábrázoló darabot, amivel egyébként az USA katonaságának "ne kérdezz, ne válaszolj" politikája ellen szólalt fel. Ma már el sem tudnánk képzelni ilyen ruhában az énekesnőt, akinek stílusa rengeteget változott karrierje kezdete óta.
Forrás: Rihanna, 2014

Azóta már Lizzo is viselte, de tény, hogy a 2014-es Rihanna által hordott ruha kifejezetten provokatív és ikonikus volt. Az estélyit 230 ezer kristály díszítette, az áttetsző anyag pedig mindent megmutatott Rihanna testéből. Persze RiRi sosem volt az a visszafogott típus, és elmondta, hogy ezt a ruhát biztosan nem viselné melltartóval, így volt tökéletes.