Galéria

5 dolog, ami elősegíti a pattanások kialakulását

Forrás:

Nem mindegy, hogy fogmosás előtt, vagy után tisztítjuk meg az arcunkat. A legtöbben nem szentelnek ennek nagy jelentőséget, ám a száj körül megjelenő apró pattanások kiváltó oka lehet a fogkrém és a szájban lévő baktériumok. A tettesek olyan összetevők, mint a szódabikarbóna, hidrogén-peroxid, fluorid, nátrium lauril szulfát, alkohol, illóolajok és a mentol. Bőrünk nehezen birkózik meg ezekkel az anyagokkal - gyakori, hogy kellemetlen bőrirritáció lép fel. "Ősi" szépségpraktikának számít a fogkrém használata gyulladások kezelésére, ám hosszútávon ez is csúnya hámlást okozhat. Használj inkább agyagos összetételű maszkokat és a bőrápolást mindig fogmosás után időzítsd.


Forrás:

Használj mindig a bőrtípusodnak megfelelő termékeket. Más gondoskodást igényel bőröd nyáron, mást télen - valamint egy-egy stresszesebb időszak, és az évek múlása is sokat változtathat összetételén, igényein. A száraz és a zsírosodásra hajlamos bőrön egyaránt megjelenhetnek apró pattanások, ezért nagyon fontos a megfelelő hidratálás minden típusnak. A probléma okozói lehetnek még a sminkszerek és sminkecsetek. Mindig alaposan tisztítsd meg ezeket, ne használd mások kozmetikumait, és az arcodat is frissen mosott kézzel krémezd.


Forrás:

A sampon található habzó összetevők, mint a nátrium lauril szulfát - vékony filmréteget hagyhat a bőrödön, és ennek köszönhetően pórusaid észrevétlenül tömődnek el. Az olajos hajápolók szintén kellemetlen pattanásokat okozhatnak, szóval hajmosás után mindig tisztítsd meg alaposan az arcodat. Sajnos a naponta használt hajformázó termékek sem képeznek kivételt ebben a problémában, de ha nem dörzsölöd napközben a hajad az arcodhoz, és nem feledkezel meg az esti arcmosásról, akkor már is egy lépéssel előrébb vagy.


Forrás:

Alvás közben hámsejtek, természetes olajok és a használt kozmetikai termékek tapadhatnak a párnánk huzatára. A tiszta ágynemű közel olyan fontos, mint a gondosan megtisztított bőr lefekvés előtt. Hetente cseréld a párnahuzatot, hét közben pedig felváltva használt az oldalait.


Forrás:

Sokszor elsumákoljuk olyan tárgyak tisztítását, mint a mobiltelefon, pohár, fejhallgató vagy napszemüveg. Pedig különösen fontos szerepe van bőrünk állapotában azoknak a használati eszközöknek, amiket gyakran veszünk az arcunkhoz. Ugyan azzal a kézzel tapogatjuk őket, amivel lenyomtuk a kilincset és kapaszkodtunk a tömegközlekedési eszközökön. Ezért fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsük a gyakran használt tárgyainkat, ez különösen igaz a telefonra!