Galéria

Így hat az egyes csillagjegyekre a szeptemberi retrográd Merkúr

Forrás: Kos

A retrográd Merkúr visszahoz olyan embereket az életedbe, akikre nem is számítottál - és akiknek nem is biztos, hogy nagyon örülsz. Például exeket vagy olyan korábbi partnereket, akikkel egy-két randi után különváltatok. Ez az időszak egyértelműen önmagad megismeréséről fog szólni szerelmi téren, hogy rájöjj, miként találd meg azt a személyt, aki tényleg passzol is hozzád. Úgy október közepére meg is lesz a válasz!
Forrás: Bika

Ebben az időszakban sokat fogsz foglalkozni az egészségeddel, legyen az fizikai vagy mentális, mert az elmúlt pár hét nem volt egyszerű számodra. Ráadásul szerelmileg sem. Ha kapcsolatban élsz, elkezded feltenni magadnak a kérdést, hogy egyáltalán van-e jövőtök, és ha igen, mit kell tennetek, hogy javítsatok a mostani gondokon. Szingliként pedig úgy érzed, egyszerűen nem találod az igazit, és kezdesz egy kicsit magadba roskadni.
Forrás: Ikrek

Sokszor érzed úgy mostanában, hogy a párod nem figyel oda rád, és már az is felmerült benned, hogy nem is fontos neki, te mire vágysz. Ebben te is ludas vagy, mert gyakran háttérbe szorítod a saját érzéseidet, hogy másoknak megfelelj, ami hosszú távon rosszul sül el. A retrográd Merkúr hatására elkezdesz kockáztatni, olyan dolgokat csinálni, amiket korábban nem mertél, de légy óvatos, mert könnyen átlépheted a határt!
Forrás: Rák

Ebben a retrográd Merkúrban a türelem és a kommunikáció lesz a boldogságotok kulcsa. Máskülönben állandó veszekedések alakulhatnak ki közted és a partnered között, ami jó pár hétig tönkreteheti a kedveteket. Légy lényegretörő, hogy biztosan megértse a párod is, hogy mit akarsz, mert most könnyedén félreérthetitek egymást!
Forrás:

Oroszlán

Most elég komoly dolgok zajlanak a szerelmi életedben, és ez nem tesz túlságosan boldoggá téged, aki jobb szeret szimplán csak szórakozni és sodródni az árral. A kapcsolatodban is érzed a feszültséget, amit bizony meg kell oldanotok, mert magától nem fog elmúlni! Lehet, hogy te több energiát fektetsz bele, mint a párod? Ha szingli vagy, akkor pedig ideje meghúznod a határokat, mert mostanában túl sokan lépték át ezt!


Forrás: Szűz

A retrográd Merkúr idején az önismeret kerül nálad a középpontba, aminek nagyon is itt van az ideje. A "ki vagyok én?" és a "mihez akarok kezdeni az életemmel?" lesz a két leggyakoribb kérdés, amire meg kell találnod a választ. Már csak azért is, mert a szerelmi életedhez is kötődnek a válaszok. Ezek fogják megmutatni, hogy boldog vagy-e a jelenlegi helyzetedben, vagy változásra vágysz-e, és egyáltalán ki az, akit keresel társként!
Forrás: Mérleg

Felmerül benned a kérdés: "egyáltalán ismer engem a párom?" Mostanában többször érezted azt, hogy elbeszéltek egymás mellett, nem is ugyanazt akarjátok, aztán pedig sorra kötitek a kompromisszumokat, amelyek egyikőtöket sem tesznek boldoggá. Ne félj kimondani a választ, ami a szívedet nyomja! Ha pedig szingli vagy, ideje átgondolni, korábbi kapcsolataidban milyen hibákat vétettél, mert talán észre sem vetted eddig, de ezek folyamatosan ismétlik önmagukat. Talán ezért nem találod az igazit?
Forrás: Skorpió

A retrográd Merkúr idején át kell gondolnod, kiket engedsz közel a szívedhez. Mert sajnos most csalódások is várhatnak rád, barátok és szerelmek terén is, amelyekre egyáltalán nem készültél fel. Nehezen bízol meg, és ha most nem veszed észre, kik akarnak kihasználni, még nagyobb falat fogsz felhúzni a szíved köré.
Forrás: Nyilas

Most megismerkedhetsz közelebbről valakivel, aki elég kedves lesz a szívednek. Ez akár olyan személy is lehet, akit már ismersz, de olyan is, akivel csak most találkozol össze. Azonban a legfontosabb tanács: lassan közeledj, és menj biztosra! Most ugyanis minden rövid távú kaland, románc viszályára sülhet el. Ugyanez igaz azokra is, akik kapcsolatban élnek, de megismerkednek valakivel, akivel látszólag minden csak barátinak tűnik. Ne kövess el hibákat hirtelen felindulásból!
Forrás: Bak

A retrográd Merkúr hatására felteszed magadnak a kérdést: "kik támogatnak engem?" Ha kapcsolatban élsz, ideje belegondolnod, hogy a partneredre számíthatsz-e ezen a téren, vagy úgy érzed, visszahúz az álmaid valóra váltásában. Szingliként is ez a téma lesz a középpontban, csak éppenséggel nem a párodra kivetítve, hanem a barátaidra. Lehet hogy lesznek olyanok, akiknek végleg búcsút intesz.
Forrás: Vízöntő

Nálad most a szex kerül a középpontba, és az, hogy mi minden kell ahhoz, hogy úgy érezd, tényleg kielégítő a nemi életed! Mert valljuk be, mostanában nem volt az. A retrográd Merkúr arra motivál, hogy nyílj meg, kísérletezz, próbálj ki valami újat - de közben figyelj arra, hogy a képzeletbeli határokon belül mozogj. Ne csinálj olyat, amit megbánnál!
Forrás: Halak

Ne lepődj meg, ha egy olyan ex próbál visszatérni az életedbe, akiről azt gondoltad, soha többet nem is látod már! A retrográd Merkúr visszalöki őt hozzád, a kérdés, hogy te akarsz-e adni neki még egy esélyt, vagy lezártad a múltat. Tedd fel magadnak a kérdést: változott bármi azóta, hogy szakítottatok, és biztos, hogy nem tér vissza az a probléma? Ha úgy gondolod, hogy van jövőtök, ne legyél túl elutasító!