Galéria

Minden idők legjobb leszbikus szerelmet boncolgató filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

Forrás: Egy klasszikus szerelmi történet, amelyben egy fiatal boltos lány és egy 40-es éveiben járó háziasszony a főszereplő. Az egymás testének és lelkének felfedezése, valamint a családi helyzetükkel való vívódás teszi olyan valóságossá a sztorit.
Forrás: Joggal vívta ki a széleskörű elismerést, amely egy párizsi középosztálybeli külvárosban játszódik. A történet középpontjában három tinédzser lány áll, akik egy medencében fedezik fel saját szexualitásukat, méghozzá egymás iránt. Egy elképesztően kedves, életszerű film, arról, mennyire elveszett is tud lenni egy éppen felnőtté váló fiatal lány az érzéseit illetően.
Forrás: Amióta a 2013-as Cannes-i Filmfesztiválon bemutatták, a film elképesztő sikereket ért el. Egy fiatal lány és egy idősebb leszbikus nő szexszel és érzelmekkel teli kapcsolatáról szól. Arról nem beszélve, hogy a színészi játék és megdöbbentően élethű jelenetek garantáltan odaszögeznek a képernyő elé.
Forrás: Mi lenne, ha az esküvőd napján találkoznál életed szerelmével? Ez történik az Egy szoknya, egy szoknya című filmben, amikor Rachel (Piper Perabo) találkozik Luce-val (Lena Headey) – Rachel esküvőjének kellős közepén. Bár Rachel és Luce mindent megtesznek, hogy ellenálljanak egymás iránti vonzalmuknak, fokozatosan világossá válik, hogy a sorsnak bizony lehetnek más tervei.
Forrás: Egy konzervatív vallási közösségből származó két nő tiltott szerelmi történetét írja le. Amikor Ronit (Rachel Weisz) apja meghal, Londonba utazik, és visszatér az ortodox zsidó közösségbe, ahonnan évekkel ezelőtt kiközösítették, miután kiderült, hogy leszbikus Odaérve megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a nő, akivel rajtakapták, Esti (Rachel McAdams), feleségül ment gyermekkori barátjukhoz, Dovidhoz.
Forrás: Az ikonikus Alice Walker könyv alapján készült Bíborszín egy kulturális alapmű. A 20. század elején játszódó film Celie (Whoopi Goldberg) epikus utazását követi nyomon, amint megpróbál kiszabadulni egy erőszakos házasságból. A történet központi eleme Celie szerelmi viszonya Shug Avery-vel (Margaret Avery), egy showlánnyal, aki segít Celie-nek elhagyni férjét.
Forrás: Egy váratlan találkozással indul két nő között, akiknek szenvedélyes kapcsolata örökre megváltoztatja életüket. Tökéletes példája, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy azt elterveztük.
Forrás: A Jamie Babbit által rendezett leszbikus film egy igazán különleges és kicsit sem klisés sztorit dolgoz fel. Amikor a 17 éves pompom lány Megant (Natasha Lyonne) konzervatív családja szembesíti azzal a gyanújukkal, hogy meleg lehet, még ő maga is megdöbben. Elküldik egy táborba, ahol szép lassan rájön, hogy lehet igazuk van. De vajon ez miért baj? És mit tegyen?