Galéria

Szex az exszel? Érvek és ellenérvek

Forrás:

Valószínű (legalábbis remélem) sokan azért is tudunk lehorgonyozni valaki mellett, mert a szex - ami igencsak fontos része egy kapcsolatnak - egyszerűen tökéletes volt a párunkkal. Persze az évek során egyeseknél ez ritkulhat, sőt rutinná válhat, de azért egy kapcsolatban élő pár már nagyon jól ismeri egymás testét, rezdüléseit és vágyait. Tehát nem csoda, ha sokszor elgondolkozunk azon, miért is élveztük jobban a volt párunkkal, mint a tegnapi alkalmi partnerrel.

Mellette szól, ha úgy érzed, tényleg nem éltél át mással hasonlót.


Forrás: Amikor szerelemből vagyunk valakivel együtt, nemcsak a testi, hanem az érzelmi vágy is hajt minket. Ez tesz minket olyan törékennyé és sebezhetővé. A szakítás után ezért is adjunk magunknak egy kis időt. Ha egyből felhívjuk vagy egy buliban kiszúrva odamegyünk hozzá, pillanatok alatt feltéphetjük a friss sebeinket és talán még annál is rosszabbul járhatunk. Arról nem is beszélve, hogy ha te még reménykedsz a folytatásban, ő pedig nem, másodszor is át kell élned a szakítás fájdalmát. Ez különösen nehéz, ha közben az exed még ismerkedik is másokkal.
Forrás: Tény és való, hogy ha több évig működött valami, akkor egy kis munkával és energiával helyre hozható az, ami idő közben elromlott. Néha épp egy szakítás az, ami ráébreszti erre a feleket. De ez csakis akkor tud megvalósulni, ha mindketten akarjátok és mindketten ugyanannyira teszitek magatokat oda. Máskülönben a szexnek fájdalmas következménye lesz.
Forrás: Ha nem vagytok képesek felnőtt ember módjára különválasztani a múltat a jelentől, akkor inkább tartsatok három lépés távolságot. Csak akkor engedjétek vissza egymást az ágyatokba (akár egy éjszaka, akár több alkalom esetén), ha úgy érzitek tisztelitek annyira egymást, hogy a sérelmeket és a fájdalmat az ajtón kívül hagyjátok.
Forrás: Sokan egy hiba, egy hullámvölgy miatt döntenek úgy, hogy véget vetnek a kapcsolatuknak, holott egymásra gondolva még nagyon is látják azt a bizonyos közös jövőt. Ha az ágy előtt is ezt látod a volt párod szemében, nem érdemes habozni, hiszen lehet, hogy a nagy szex az exszel lesz valaminek a új kezdete.
Forrás: Az előző érv mellett nagy ellenérv, ha tudod, hogy mennyire mások vagytok és még utáljátok is ezeket egymásban. Nem ér annyit egy forró éjszaka, hogy ismét egymás szemére hányjátok a sok rosszat és azt, amit már szeretnétek a hátatok mögött hagyni. Az esetek többségében márpedig ezek a problémák visszatérnek!