1
/
4
forrás: Instagram/@labo_alles
Vegán bacon
Hozzávalók:
- 2 túlérett bio banán héja
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek juharszirup
- 1/2 tk füstölt paprika
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1 ek olaj (ha igényli, növelhető a mennyiség)
Elkészítése:
A jól megmosott héjakról kanállal kaparjuk le a fehéres belső részt és szakítsuk őket körülbelül 4 csíkra! Készítsük el a páclevet, majd áztassuk benne őket 1-2 órán át! Ha letelt az idő, egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes lángon és pirítsuk rajta aranybarnára a szeleteket! Ne ijedjünk meg ha pici füst keletkezik és elkezdenek hólyagosodni, ez így normális. A megmaradt páclevet, érdemes elrakni pár napra a hűtőbe, hogy további adagokat készíthessünk!
Hozzávalók:
- 2 túlérett bio banán héja
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek juharszirup
- 1/2 tk füstölt paprika
- 1/2 tk fokhagymapor
- 1 ek olaj (ha igényli, növelhető a mennyiség)
Elkészítése:
A jól megmosott héjakról kanállal kaparjuk le a fehéres belső részt és szakítsuk őket körülbelül 4 csíkra! Készítsük el a páclevet, majd áztassuk benne őket 1-2 órán át! Ha letelt az idő, egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes lángon és pirítsuk rajta aranybarnára a szeleteket! Ne ijedjünk meg ha pici füst keletkezik és elkezdenek hólyagosodni, ez így normális. A megmaradt páclevet, érdemes elrakni pár napra a hűtőbe, hogy további adagokat készíthessünk!
Sztárok
2024. április 25.
Egészség
2024. április 25.
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Szépség
2024. április 25.
Életmód
2024. április 24.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
Sztárok
2024. április 24.
Életmód
2024. április 24.