Galéria

Így ápold a bőrödet egy repülőút alatt!

Forrás:

Az intenzíven hidratáló szérumokkal átitatott maszkokat már érdemes a felszállás előtt néhány nappal alkalmazni, hogy amire felszállsz, a bőröd üde és nedvességgel teli legyen. Természetesen a repülés alatt sem szabad megfeledkeznünk a fátyolmaszkokról, hiszen ilyenkor a páratartalom csökken, aminek következtében a bőrünk „szomjas” marad. Dr. Barbara Sturm szerint érdemes a maszkot 15-20 percig is fent hagyni repülés közben a tökéletes végeredmény érdekében!


Forrás:

A szervezeted nagyjából egy csésze vizet veszít minden órában, amit az égen töltesz, így a hidratálás mindennél fontosabb! Felszállás előtt mindenképpen érdemes meginni két liter vizet, amit ne hagyjunk abba akkor sem, ha már repülünk. Az esztétikai orvos szerint pedig ezután érdemes okosan választani szérumot:

„Én a hidratáló hatású hialuronsavra esküszöm, ugyanis ez az összetevő a saját súlyának akár ezerszeresét is képes megtartani vízben, így ez a legnagyobb aduász egy repülőút alatt!”


Forrás:

Normális esetben a melatonin alváshormon néhány órával lefekvés előtt emelkedik, növelve bőrünk önjavító képességét. A sejtmegújulás szintén felgyorsul hajnali 2 és 4 óra között. A repülés azonban megzavarja a cirkadián ritmust - a test óráját, amely megmondja, mikor kell ébren lennünk és mikor kell aludnunk.

Épp ezért Dr. Sturm azt ajánlja, hogy a repülési rutinodba iktass be egy tejsavval dúsított szérumot.

„A tejsav természetes sejtgyorsító anélkül, hogy fizikailag súrolná a bőrt, ami jó, mivel hidratál, de felgyorsítja a sejtek megújulását is."

Plusz pont ráadásul, hogy a tejsavat a legtöbb bőrtípus tolerálja.


Forrás:

A légnyomás, a hosszú ideig tartó ülőhelyzetből eredő folyadékvisszatartás tökéletes kombót nyújt a puffadt archoz. A magasság ilyenkor stressznek teheti ki a nyirokrendszert, ami végül duzzanatot okozhat. Amellett, hogy a repülőút alatt mindenképpen fel kell állni és mozogni, a leszállás előtt érdemes gyengéden átmasszírozni az arcunkat (tuti tipp: arcroller!). Vigyél fel egy kis arcolajat, majd kezdd el az arcrollert húzni az álladtól a füled aljáig, innen pedig le a kulcscsontig, és ezt ismételd meg háromszor. Ezután húzd a rollert az arcától a füled közepéig, majd lefelé a kulcscsontig, aztán a homloka közepétől a füle tetejéig, majd végül a lefelé a kulcscsontig. Ezt az egész műveletet pedig ismételd meg a másik oldalon is.