Galéria

Íme az 5 leggyakoribb hiba, amit a vékony szálú haj ellen véthetünk

Forrás:

A vékony hajszálaknak is fontos az ápolás, ám az olajokban gazdag samponok sajnos nem mindenkinél érik el a várt hatást, mert túlságosan elnehezítik a hajtöveket és ezzel együtt nagyon lelapítják a frizurát.

Tipp: Figyelj arra, hogy minden esetben könnyű textúrájú sampont válassz.


Forrás: Soha ne tedd a kondicionálót a hajtövekre, mert lelapítja és elnehezíti a hajat, melynek hatására még gyorsabban zsírosodik majd. 

Tipp: Egyszerűen csak oszlasd el egyenletesen a tincseiden ezeket a hajápoló kencéket körülbelül a füled vonalától lefelé (a hajhossz alsó harmadán) és meglátod, a végeredmény is szemmel látható lesz majd.
Forrás:

A jól bevált egyszerű módszerrel szárítod a hajadat? Lehet másként is.

Tipp: Használj körkefét a hajszárítás során, és hátrafelé fésüld a tincseid, vagy úgy, hogy ha nem kényelmetlen, akkor hajtsd előre a fejedet és így szárítsd meg a hajad. 


Forrás: A nedves tincseknek nem tesz jót egy sima kefe, mert roncsolja, sőt akár el is törheti a még friss, meg nem erősödött hajszálakat.

Tipp: Szerezz be egy speciális, nedves hajra tervezett kefét, melynek sörtéi nem tesznek kárt a friss hajszálakban sem.
Forrás: Azt gondolhatnánk, hogy sokat segít a vékony szálú haj állapotán, ha kellő mennyiségű kencével kényeztetjük azt, ám sajnos ennek pont az ellenkezője igaz.

Tipp: Kicsit járj utána annak, hogy mit kensz a hajadra. Például számos hajtő emelő termék közül válogathatsz, amik segítenek abban, hogy kicsit dúsabb hatást adj a frizurádnak. De egy könnyű textúrájú spray, vagy hajhab is tökéletes lehet - ám ezeknél mindig figyelj arra, hogy közvetlenül a hajtövekre ne kerüljön belőlük.